Fotball

Viking-bloggen: Nå gjelder det – igjen!

BLOGG: Vi skal først og fremst være overlykkelige for at Viking faktisk har noe å spille for når det gjenstår to serierunder. Den følelsen skal vi kose oss med helt frem til 90 minutter med neglebiting søndag kveld.

Kampen mot Molde kan avgjøre Vikings skjebne for sesongen 2015, men vil også bety mye for hvordan sesongen 2016 blir, skriver Hans Petter Jørgensen.
  • Hans Petter Jørgensen

For det kommer med stor sannsynlighet til å bli to vonde timer foran tv-skjermen. To timer som kan avgjøre Vikings skjebne for sesongen 2015, men også to timer som vil bety mye for hvordan sesongen 2016 blir.

Vinner Viking borte mot Molde på søndag bør vi ha gode muligheter for å knipe en plass blant topp fire. Det avhenger selvsagt av hvordan Odd, Strømsgodset og Stabæk gjør det på samme tid, men jeg er rimelig sikker på at ett av lagene vil snuble. Lavest odds gir det at Odd roter bort poeng borte mot Vålerenga. Et Stabæk-lag der pilen peker nedover kan også få problemer mot desperate Start.

Blir tøft

Når det er sagt vil Viking sannsynligvis få store problemer selv. Solskjær er tilbake og Molde virker plagsomt friske. En overbevisende seier i Europa League mot Celtic ble fulgt opp med en sliteseier over Aalesund. Jeg regner med at både Solskjær og spillere er meget sugne på å klatre så langt opp på tabellen som mulig. Det kommer til å bli tøft.

Mitt håp er at oppgjøret vil likne på kampen mot Stabæk. Viking trives langt bedre mot lag som selv vil spille fotball. Det pleier å bli åpne oppgjør mot Molde. Da har Viking spillere som kan straffe Molde på overganger.

Jeg forventer ikke store endringer på laget Viking vil stille med. Det store spørsmålet er om Jonevret våger samme midtbaneduo som mot Stabæk. Thioune er uten tvil en mer kreativ spiller, men det er lite hjelp i Makthar hvis Viking må jage mye uten ball. Da er duoen Jørgensen/Mets mer solid. Det kan også være aktuelt å erstatte Zymer med Steinthor. Islendingen er noen hakk mer helhjertet i den defensive jobbingen.

Samme helg som Viking spiller viktig kamp mot Molde har også juniorlaget vårt en stor oppgave foran seg. I dag spiller de semifinale i cupen borte mot Strømsgodset. En rekke av disse spillerne kan være aktuelle for a-laget allerede neste år. Spillere som Martinsen, Veen Uldal, Michalsen, Kleppa, Ryerson og Bringsaker er spennende talenter med jevnlige opptredener på ulike landslag. Semifinalen til juniorlaget kan du følge via Vikings hjemmeside fra kl. 13.00 i dag.

Jeg forventer lite foran søndagens kamp. Det eneste jeg forventer er et lag som viser at de virkelig går for det. Med andre ord et lag som ser annerledes ut enn det Viking-laget vi så mot Tromsø i siste bortekamp.

Hva mener du? Har du tro på poeng i Molde?

Les også

  1. Denne statistikken irriterer Solskjær

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking1163221111021
3Molde9612179819
4Strømsgodset105231615117
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK