Fotball

Seieren glapp for Hødd

Hødd så lenge ut til å ta sin første seier i Obos-ligaen, men Kongsvinger reddet uavgjort da hjemmelaget ble for passive.

  • Tarjei Engeset Ofstad

Hødd – Kongsvinger 2-2

– Folk skal ikke være fornøyde med uavgjort, vi ønsker å gi Høddvoll mer, sier Hødds hovedtrener Hans-Erik Eriksen.

–Vi blir for passive utover i kampen. Då slepp vi Kongsvinger til.

Samtidig vil den tidligere Follo-treneren ta med noen positive ting fra i kveld videre:

– Vi skaper farlige sjanser og vi er gode med ball. 30 av de første 45 minuttene er veldig gode.

Målscorer Øystein Vestvatn vil heller ikke godta 2-2 som et akseptabelt resultat:

– Uavgjort i denne kampen er å tape for oss. Vi vil vinne.

Hødd best i 1. omgang

Han beskriver en kamp hvor Hødd vart tvinge til å løpe mye.

Hødd startet kampen best, og allerede etter 13. minutter tok de ledelsen 1-0 etter scoring av Joachim Magnussen. Magnussen havnet alene med keeper etter en fin stikker fra Torbjørn Kallevåg og satte ballen sikkert forbi Fredrikson. Hødd fortsatte å føre kampen og ledet fortjent til pause, selv om de helt store mulighetene uteble.

2. omgang startet med to offensive lag, der Kongsvingers Mats Moldskred utlignet kun fem minutter etter hvilen. Hødd slo straks tilbake etter mål av Øystein Vestvatn da 53. minutter var spilt. Kongsvingers Pålerud tabbet seg ut da han la ballen på sølvfat til Vestvatn, som enkelt kunne sette inn 2-1. ## Kongsvinger-dominans

Derifra førte Kongsvinger kampen. De kom til mange farlige innlegg fra Hødds venstreside, som for øvrig stod for det meste av det offensive spillet i 1. omgang. Hødd virket tilfreds med ledelsen og ble for passive i presset, noe de var nære ved å bli straffet for ved flere anledninger.

I det 81. spilleminutt kom utligningen fra laget fra Hedmark. Etter tett kamp om ballen i sekstenmeteren til Hødd skjøt Martin Ellingsen inn 2-2 via en Hødd-forsvarer. Ingen av lagene klarte å avgjøre kampen på tampen, og dermed endte det med poengdeling på Høddvoll. Hødd venter fortsatt på sin første seier i Obos-ligaen og ligger nå på en 11. plass etter tredje runde.

Neste kamp er borte mot Levanger. Sist lagene møttes tapte Hødd sviende 0-4 hjemme på Høddvoll.

– Nå skal vi få Kongsvinger-kampen ut av hodet og beina, så skal vi forberede oss godt før vi reiser til Levanger, sier Hans-Erik Eriksen.

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. Hødd
  3. Kongsvinger IL