Fotball

Vil ikke bli sett på som lat

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?stats=true&amp;type=kampfakta&amp;matchId=297290">Sandnes Ulf — HamKam 0-2:</a></strong> En slengbemerkning fra Tom Nordlie har gjort at Tore Andreas Gundersen har sagt til seg selv at ingen skal få kalle ham lat. I går fikk han lønn for strevet og endte sin egen måltørke.</p>

Gundersen_body
  • Rune Steen Hansen

SANDNES: Tore Andreas Gundersen hadde ikke scoret siden forrige kamp mot Sandnes Ulf 17. juli. Siste scoring før der igjen kom mot Nybergsund 5. juni. Det betyr at HamKam-spissen sto med bare en scoring på elleve kamper før den viktige bortekampen mot Sandnes Ulf.

Da han fikk sjansen allerede etter fem minutter mot serielederen, følte han at det virkelig var på tide igjen.

Gundersen tok godt vare på stikkeren fra Emil Dahle, etter at både han og Dahle hadde vært involvert i flere fine kombinasjoner lenger tilbake på banen noen trekk tidligere. Fra skrått hold sendte han ballen forbi rutinerte Bo Andersens rekkevidde.

Ansiktsuttrykket og gleden var ikke til å ta feil av. Dette var en scoring som betydde litt ekstra.

– Det var som om tusen kameler falt av ryggen min, sier Gundersen til HA-sporten.

Statistikksenter 1.divisjon:

  • tabellen | børs | toppscorer | kort | spillerfakta

– Burde hatt 10-12 mål

Han mener selv han burde scoret ti-tolv mål denne sesongen, etter hvor mange sjanser han har kommet til. Så langt har han seks mål.

– Det har vært litt stang ut for min del, men det er ikke noe jeg har tenkt ekstremt mye på da. Jeg har jobbet på og jeg tror de fleste kan se at jeg uansett gjør en jobb for laget, sier han.

Og nettopp arbeidsmoralen har vært Gundersens største styrke denne sesongen.

Slik var det også i går.

Tøffe tak mot Frejd

Gundersen jobbet og slet og gjorde livet surt for divisjonens kanskje beste stopper Edier Frejd. Duellene ble mange og tøffe, men Gundersen ofret kroppen sin og dundret inn i den storvokste betongklossen i Sandnes Ulf sitt midtforsvar. I tillegg vant han også de fleste duellene.

I garderoben etter kampen syntees det også på kroppen hans at det hadde vært en tøff batalje.

– Mot slutten føltes det som om Frejd satt fast i leggene mine, men det er slik det blir når du fungerer som et oppspillspunkt. Og ingen skal ta meg på at jeg er lat. Jeg husker det gikk inn på meg at Tom Nordlie kom med en slengbemerkning en gang om at jeg ikke jobbet nok. Jeg var ikke enig og jeg synes han har sagt mye rart, men det har nok gjort noe med meg. Jeg er veldig bevisst på at jeg uansett skal gjøre jobben min gjennom hele kampen, sier Gundersen.

Den storvokste Flisa-gutten får også skryt av Vegard Skogheim for innsatsen i går.

– Han gjorde en fantastisk jobb på topp. Det har han stort sett gjort i alle kampene. Han burde bare scoret noen flere mål, så det var bra han fikk en scoring nå, sier HamKam-treneren.

Målgivende også

Etter 1-0-målet fortsatte Gundersen jobben på topp. Og det var nettopp derfor HamKam fikk scoring nummer to også. Gundersen vant nemlig ballen midt på hjemmelagets banehalvdel. Der fikk han spilt videre til Pål Kirkevold som kom på skuddhold. Fra rundt 20 meter fikk kantspilleren, som hadde trukket inn i banen, solid treff. Ballen skjøt fart og ristet godt i nettmaskene slik at HamKam hadde 2-0 i shortsen til pause.

De første 45 minuttene var for øvrig et skoleeksempel på hvordan en bortekamp skal gjennomføres.

HamKam lå lavt og satset hardt på overgangene de fikk. Planen med å sette hjemmelagets venstreside ut av spill fungerte også bra, slik at det ble få kontringer imot. Sandnes Ulf kom faktisk bare til en halvsjanse tidlig i kampen da Kamal Saaliti fyrte av et skudd som Ivar Rønningen hadde full kontroll på.

HamKam på sin side hadde flere feite sjanser til å øke ledelsen. Dobbeltsjansen til Kirkevold og Vegar Bjerke etter en corner kunne sørget for 0-3. I andre omgang ble det mer kriging, og HamKam klarte den biten bra også. serielederen så i hvert fall ikke ut som en serieleder i denne kampen.

Matchvinner Gundersen er forsiktig med å snakke om opprykk, men han mener HamKam kan henge med helt til slutt.

– Hønefoss er nok det beste laget og Sandefjord ser sterke ut. Vi er underdogs, men har en fin miks i laget. Nå skal vi gjøre Nye Briskeby til et fort. Da kan det bli moro. Jeg håper folk virkelig møter opp på de fire hjemmekampene som kommer nå, sier Tore Andreas Gundersen.

Eneste skår i gleden i går er at matchvinneren må stå over oppgjøret mot Kongsvinger etter tre gule kort. Da kommer Thomas Lehne Olsen inn, etter å ha sonet i går.

Les også

  1. Skjølsvik: - HamKam var bedre enn oss

Les mer om

  1. Fotball 1. div