Fotball

Melder Aalesund inn til FIFA: - Vi får se om de er like arrogante overfor dem

Den marokkanske klubben Safi har ikke fått svar på sine henvendelser til AaFK om overgangspenger og solidaritetspenger for Abderrazzaq Hamed-Allah.

STRIDENS KJERNE: Den marokkanske klubben Safi, som Abderrazzaq Hamed-Allah kom fra til AaFK, ønsker at AaFK skal dokumenterer hvordan solidaritetspengene de har fått for han er blitt fordelt. Klubben er usikre på om de har fått alle pengene de har krav på. Ettersom AaFK ikke har sendt denne dokumentasjonen, så blir klubben nå meldt til FIFA av Safi.
 • Kristian Stenerud

For en måned siden skrev Sunnmørsposten at Safi mistenkte at AaFK hadde holdt tilbake solidaritetspenger for Hamed-Allah. Det ble blankt avvist at klubbdirektør Henrik Hoff.

Safi har i to omganger fått utbetalt penger fra AaFK, først i 2014 ved selve overgangen, og våren 2016 for deres andel av videresalget. Men Safi ønsket å få se hvordan deres prosentdel var regnet ut, og har gjennom advokat gjentatte ganger bedt AaFK om dette.

Etter å ha sendt forespørsel flere ganger uten resultat tok de kontakt med Norges Fotballforbund (NFF) i forrige måned.

Bakgrunn:

Les også

Vurderer å melde Aalesund til FIFA

Får ikke svar

– Vi vil nå sende saka til FIFA med krav om at klubben i Qatar, Kina og AaFK legger fram all relevant informasjon om overgangene, herunder hvordan hvordan prosentandel av overgangsbeløp og solidaritetspenger er regnet ut og hvem som har ansvar for betaling en av disse. Så vidt vi vet, er det avtalt at AaFK skal betale en god del av dette og det akter Safi å få dokumentert, sier Odd Arne Nilsen til Sunnmørsposten.

Mener AaFK er arrogante

– Det har vært fullstendig taust fra klubben. Også NFF har bedt AaFK fremlegge dokumentasjon uten at AaFK har ville etterkomme dette.

Nilsen mener AaFK har opptrådt arrogant med å unnlate å svare på henvendelsene.

– Det er svært spesielt, særlig med tanke på at klubben mener de har betalt det de skal betale. Da er det vel bare dokumentere det? Jeg vet at også NFF har reagert på dette, men nå overlater vi saka til FIFA, så får vi se om AaFK er like arrogante overfor dem, sier advokaten.

Les også

I fjor fryktet AaFK å bli snytt for millioner.

– Følger regelverket

– Jeg kan ikke si så mye annet enn at Nilsen må mene og gjøre som han vil. Våre avtaler med andre klubber er konfidensielle, så det kan jeg ikke uttale meg om det, sier klubbdirektør Henrik Hoff.

– Som jeg har sagt tidligere, så forholder vi oss bare til regelverket. Hvis det er solidaritetspenger det er snakk om, så er det den kinesiske klubben Safi må ta kontakt med.

Han synes det er merkelig at denne saka har dukket opp to år etter at Hamed-Allah ble solgt.

Les også

 1. Fredriksen: - Ferien kan gjøre oss godt

 2. Aalesund-treneren: - Skuffende når vi er så nærme seieren

 3. I dag tar en AaFK-bauta farvel

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Abderrazak Hamdallah
 3. Aalesunds FK