Fotball

- Nyland viste at landslagsplassen er hans

Bunnsolid Ørjan Håskjold Nyland holdt nullen for tredje gang.

Ørjan Håskjold Nyland stoppet Zlatan Ibrahimovic og resten av de svenske landslagsspillerne i går.
  • Lars Anders Vestad

I sin 12. kamp for A-landslaget holdt Ørjan Håskjold Nyland nullen for tredje gang. Æren for det skal ikke bare tilskrives solid forsvarsspill fra Vegard Forren og de andre, for Nyland hadde flere avgjørende involveringer i solskinnet på Ullevaal.

— Det var godt å holde nullen. Det gir selvtillit, og det er noe vi tar med oss inn mot fredagens kamp, sier Nyland, som før kampen mot Sverige kun hadde gått av banen uten å slippe inn mål ved to anledninger for Norge.

Det var i kampene mot Aserbajdsjan og Malta. Aserbajdsjan møter han igjen førstkommende fredag, og da håper han også at laget hever seg enda et hakk fra det de presterte mot Zlatan Ibrahimovic og Sverige.

Les også

Norges landslagskeeper: - 1-0 til meg over Zlatan

Ny smultring?

— Jeg håper og tror at vi kommer til å holde nullen, også fredag. Så skal vi sørge for å omsette målsjansene i scoringer. Spiller vi som i 2. omgang mot Sverige, så tar vi hjem seieren, sier han.

Betydningen av en formsterk sisteskanse kan vanskelig overvurderes. I mandagens kamp på Ullevaal hadde 24 år gamle Nyland flere viktige involveringer, og reddet det norske forsvaret de gangene det glapp. Det setter Vegard Forren stor pris på.

— Jeg tror det var viktig for han å få en god opplevelse og holde nullen. Han er en fantastisk god keeper og viste at plassen er hans, skryter Forren.

Les også

Forrens oppfordring til Ødegaard: - Skyt!

Defensiv disiplin

I likhet med Nyland synes han det var mye positivt å spore på Ullevaal, men samtidig er han glad det er fire dager til det virkelig gjelder. Flere spillere kom rett fra seriespill i helga, og kan ha godt av å få noen dager med opphold før den viktige kvalifiseringskampen mot Aserbajdsjan.

— Det er betryggende at vi har noen dager på oss til å få spillet til å sitte. Vi gjorde mye bra mot Sverige, men det er også en del å rette på. Vi må passe på at vi ikke tømmer oss for folk. Vi fikk noen farlige kontringer imot, og får å unngå dette fremover så må vi finne en god balanse i laget, sier Forren.

Fredagens kvalikkamp har avspark klokken 20.45.

Les også

  1. Søderlund: - Både udyktighet og uflaks

  2. Zlatan: - Ødegaard må bli en voksen mann

  3. Ødegaard om møtet med Zlatan: - Møtte rumpa hans et par ganger

  4. Johansen var best på Norge

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball
  2. Molde FK
  3. Ørjan Håskjold Nyland