10.000 møtte opp for å hylle Deilas etterfølger

Brendan Rodgers fikk en varm velkomst da han ble presentert som ny Celtic-manager.

Brendan Rodgers ble presentert som Celtic-manager foran ca 10.000 tilskuere mandag kveld.

Rodgers ble i forrige uke ansatt som ny Celtic-manager etter Ronny Deila. Mandag kveld ble den tidligere Liverpool-sjefen presentert på Celtic Park, foran ca 10.000 entusiastiske supportere som viste sin begeistring for ansettelsen. Ifølge skotske medier var Rodgers tydelig rørt da han ble møtt til You'll Never Walk Alone.

— Det føles surrealistisk å være her, alt har skjedd så fort. Jeg blir ydmyk og privilegert av å sitte her som manager for et lag jeg har heiet på hele livet, sier Rodgers til Daily Record.

Les også

Tidligere Liverpool-manager erstatter Ronny Deila i Celtic 

Familien rørt til tårer

Nordiren forteller videre at brødrene og onklene, som fortsatt reiser på kamper, gråt av glede da det ble klart at han fikk jobben.

— Jeg kjenner klubbens tradisjoner og er stolt av å være den nye manageren, sier Rodgers.

Brendan Rodgers poserte for både fotografer og supportere mandag kveld.

Rodgers har tidligere trent Premier League-klubbene Swansea og Liverpool, men er klar på at Celtic ikke er et steg ned for ham i karrieren. Etter at han fikk sparken i Liverpool i høst tok han en pause fra fotballen for å hvile, før han ville tilbake til en stor klubb.— Jeg hadde muligheter til å fortsette i Premier League eller overta en utenlandsk klubb, men da Peter Lawwell (klubbdirektør i Celtic) ringte meg etter Ronnys avskjed, solgte de inn klubben for meg da vi møttes. Jeg vet folk snakker om nivået på skotsk fotball, men Celtic er en av de største klubbene i verden, sier han.

Jakter Champions League-fotball

Den største årsaken til misnøyen og presset Deila opplevde i sine to år i klubben, var mangelen på suksess i Europa. Han klarte ikke å kvalifisere laget til Champions League noen av sesongene og imponerte heller ikke i Europaligaen. I desember røk de blant annet ut av gruppespillet i gruppe med Molde.

Rodgers ønsker å bringe tilbake årene med Champions League-fotball i Glasgow.

— Vi skal gjøre alt vi kan for å overkomme de to utfordringene som er satt til oss - dominere i Skottland og kvalifisere oss til Champions League. Jeg skal fylle stadion igjen. Det er jobben min å få over 60.000 tilskuere hit og inspirere dem til å komme tilbake ved å spille kamper som gjør dem glade. Da må man score mange mål og vinne, sier han.