Ronaldo langer ut mot «destruktive» Island: – Feiret som om de hadde vunnet EM

Superstjernen var mildt sagt misfornøyd med motstanderlaget.

Cristiano Ronaldo var ikke spesielt fornøyd med Islands taktikk etter 1-1-kampen i Saint-Etiénne.

Portugal – Island 1-1 (1-0)

– De parkerte ikke bare bussen, de parkerte den inne i nettet, sier Cristiano Ronaldo etter 1-1-kampen på Stade Geoffroy-Guichard i Saint-Etienne.

31-åringen prøvde å avslutte hele 11 ganger, men bare to ganger fikk han ballen mellom stengene. Hele seks av forsøkene hans ble blokkert.

– Vi gjorde vårt beste, skapte mange sjanser og holdt ballen i laget. Island prøvde ingenting, bare forsvar, forsvar, forsvar. De hadde to sjanser og scoret ett mål. Det var deres lykkekveld, sier Ronaldo — og legger til:

– Jeg trodde de hadde vunnet EM da de feiret på slutten. Det var helt utrolig.

– Når de ikke prøver å spille og bare ligger i forsvar, forsvar, forsvar, så viser det – etter min mening – en svak mentalitet, sier Ronaldo og slår fast følgende:

– De kommer ikke til å oppnå noe i mesterskapet.

Tidligere Viking-spiller fikset Island-poeng

Cristiano Ronaldo var ikke spesielt interessert i å takke islendingene for kampen. Aron Gunnarsson var den eneste motspilleren Portugal-kapteinen tok i hånden før han forlot gressmatten etter kampslutt.

Ronaldo tangerte legenden Luis Figos portugisiske rekord på 127 landskamper, men han maktet ikke å bli første spiller med scoring i fire ulike EM-sluttspill. Humøret hans ble merkbart dårligere utover i kampen, og etter kampslutt klaget han til dommeren før han gikk av banen uten å takke andre enn Island-kaptein Aron Gunnarsson for kampen.Uansett hva Ronaldo mener, bidro Island til en underholdende kamp med angrepsvilje gjennom hele oppgjøret, selv om Portugals stjerner naturlig nok dominerte klart i banespillet.

I motsetning til Tsjekkia, som i sin kamp mot Spania mandag virkelig «parkerte bussen» (bare for å tape 0-1 på et mål rett før slutt), angrep Island villig når sjansen bød seg og fikk i sin første EM-kamp både det første målet og det første poenget.

Birkir Bjarnason sørget for det med sitt volleyskudd da han fikk stå alene foran mål på et innlegg tidlig i annen omgang.

– Ronaldo er bare en dårlig taper. Hva forventet han — at vi skulle spille som Barcelona? Vi var åpenbart en underdog, vi spilte som en unrderdog og vi var uheldige som ikke vant, sier Islands forsvarsspiller Kari Arnason, ifølge goal.com.

Ronaldo: – Vi vinner neste kamp

Ronaldo bommet på ballen alene med keeper i første omgang og nikket rett på keeper Hannes Thór Halldórsson da han fikk sjansen fra kort hold fem minutter før slutt. Avslutningene hans var langt fra vanlig kvalitet.

Nå står Portugal foran en vanskelig kamp mot Østerrike, som er under hardt seierspress etter sitt overraskende tap mot Ungarn. Ronaldo er ikke bekymret.

– Det var en heldig kveld for Island. Vi skulle hatt alle tre poengene. Vi er litt frustrerte, men dette er bare begynnelsen. Se på Spania og Frankrike. Det er svært sterke lag, men begge slet for å vinne sin første kamp, sa han.

– Vi er 100 prosent overbevist om at vi vinner neste kamp.

(NTB/100% Sport)

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike: