Fotball

Vålerenga-midtstopperen (18) klar for russefest på Åråsen

Mens de jevnaldrende fester på Tryvann, kan Markus Nakkim (18) denne helgen få ansvaret for å stoppe Lillestrøms nye spisshelt — igjen.

Markus Nakkim vil ikke utrope Vålerenga som favoritt før søndagens kamp. - De vant forrige, vi tapte, men er fortsatt over på tabellen. Det blir uansett interessant, sier unggutten. Foto: Aleksander Andersen

 • Sindre Trygsland

- I norsk sammenheng er det et derby av det sjelden, sier Vålerengas unge midtstoppertalent før kampen han kanskje kommer til å starte.

Superveteran Kjetil Wæhler (39) ble skadet mot Aalesund torsdag. Inn på banen kom 21 år yngre Markus Nakkim.

I morgen kan unggutten bli kastet rett ut i hatoppgjøret mot erkerival Lillestrøm, bekrefter trener Kjetil Rekdal.

Lillestrøms Fred Friday ble kampens store spiller med sine tre mål mot Mjøndalen sist. Foto: Digitalsport

Forsvarsspilleren er født i 1996, og har tre strake innhopp i eliteserien, men 18-åringen har foreløpig til gode å få tillit fra start. Mens resten av 1996-kullet nå er godt i gang med russetiden, er Nakkim denne helgen høyaktuell for startplass på Åråsen.- Er det én som har vilje og kapasitet til å bli spilleklar så er det Kjetil (Wæhler), og jeg blir ikke overrasket om han rekker det. Men det er klart jeg forbereder meg til å spille, det gjør jeg alltid. Skjer det så blir det en bonus, sier Nakkim om egne muligheter.

Har stoppet Friday tidligere

Han har vokst opp som Vålerenga-supporter, og har i barndommen sett sine nåværende lagkompiser fra tribuneplass. Startplass mot de gule rivalene vil bety mye for den 18 år gamle forsvarsspilleren.

- I norsk sammenheng er det et derby av det sjeldne. Det ville vært ufattelig gøy å spille foran fansen der og forhåpentligvis ta tre poeng. Det ville vært en stor opplevelse.

— Det har vært utrolig gøy å bidra på et lag med spillere jeg tidligere så fra tribunen, sier han.

En annen unggutt, Ivan Näsberg, er også et aktuelt navn på stopperplassen hvis veteranen Wæhler ikke får ristet av seg skaden.

Les også

Lillestrøm snudde mot Mjøndalen - Fred Friday med hat trick

I morgen venter en utfordring i Lillestrøm for de to som får tillit i hjertet av Vålerenga-forsvaret. 19 år gamle Fred Friday var i praktslag da Lillestrøm slo tilbake etter en svak seriestart. Han scoret tre ganger og herjet i 4-1-seieren borte mot Mjøndalen.

- Det er en spiller jeg har vært borti på juniornivå, og Vålerenga har kommet seirende ut av de duellene med han på topp. Jeg tror vi vet hvordan vi skal takle ham. Det er klart det er vanskelig å møte formspillere, men jeg tror vi skal ha bra kontroll på ham, sier Vålerenga-talentet.

«Blir en liten krig»

Deshorn Brown har startet sesongen bra, med tre mål på fem kamper.

Scoring på Åråsen vil gjøre hurtigtoget til en populær mann blant Vålerenga-supporterne.

- Det blir mitt første møte med atmosfæren i de kampene. Jeg ser frem til det, sier Brown.

Les også

Rekdals hakkekylling fikk revansj

Midtbanemotor Christian Grindheim er tydelig på spørsmål om hva han og Vålerenga kan vente seg når de gjester LSK. I fjor klarte ikke han og Vålerenga å slå rivalene i gult.

- Det blir en liten krig. Vi må brette opp ermene og gjøre det vi skal. Jeg gleder meg, det er en kamp som alltid lever sitt eget liv, sier Grindheim.

Daniel Braaten har startet sesongens fem første oppgjør på benken, men banker på døren i kampen om en startplass.

- Daniel viser stigende form og er høyaktuell til å starte. At det vil bli gjort flere bytter er ikke unaturlig nå som vi har et tett program, sier Kjetil Rekdal.

 1. Les også

  Aalesund har vært i kontakt med Solskjær om trenerjobben

 2. Les også

  Total isfront mellom Rekdal og Aalesunds direktør

 3. Les også

  Fagermo: - Rosenborg er ikke gode nok til å vinne serien

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
 • Champions League-kvalifisering

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Lillestrøm SK
 3. Vålerenga Fotball