Fotball

Benitez bekreftet som ny Newcastle-sjef

Den spanske treneren startet sesongen i Real Madrid, men avslutter den med nedrykksstrid i Premier League.

NY JOBB: Rafael Benitez ble i dag bekreftet som ny Newcastle-manager.
  • Sindre Trygsland

Det lå i kortene at den profilerte treneren skulle ta over et kriserammet Newcastle etter at klubben tidligere fredag sparket Steve McClaren. Nå bekrefter den tradisjonsrike klubben at Benitez, med fortid i blant annet Valencia, Liverpool, Inter, Napoli, Chelsea og Real Madrid tar over den ledige stillingen.

— Jeg har gleden av å bekrefte at jeg har forpliktet meg til denne legendariske, engelske klubben, sier Benitez på klubbens hjemmesider.

Han har skrevet under på en treårskontrakt.

Les også

Lars Tjærnås: Det er nok nå, van Gaal!

For mange forbindes Benitez med jobben han gjorde i Liverpool mellom 2004 og 2010, der han blant annet førte laget til en uventet Champions League-triumf i 2005 og FA-cuptittelen den følgende sesongen. Det har vært almenn kjent at spanjolen stortrivdes i England, og han har tidligere gitt inntrykk av at han ønsket seg tilbake.

— Personlig betyr dette en retur til Premier League, nærmere familien og hjemmet mitt. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd, sier Benitez.

Les også

Premier League-klubb sparket manageren

Newcastle ligger i skrivende stund på 19. plass, med ti kamper igjen å spille. Benitez får en knalltøff debut når laget møter serieleder Leicester mandag.

— Alle må dra i samme retning og med samme mål. Dette er grunnen til at jeg nå ber om total støtte for å kunne klare denne oppgaven, sier spanjolen og henvender seg til supporterne.

Benitez startet sesongen som manager for Real Madrids stjernegalleri, men etter en middels sesongåpning som sjef for den spanske storklubben, måtte han takke for seg i januar. Inn kom Zinedine Zidane.

— Han har trent noen av de mest suksessrike lagene på det høyeste nivået, og vi er stolte av å ha ham som vår nye manager. I Rafa har vi, uten tvil, sikret en av Europas beste trenere, sier administrerende direktør i Newcastle, Lee Charnley.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor vi teller ned til seriestart i eliteserien:

Les også

  1. Vellykket operasjon for Tettey: - Jeg er frisk om 12 uker

  2. Storseier med bismak for Arsenal

  3. Keeper ble månedens spiller i Premier League

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Rafael Benítez
  3. Newcastle United FC