Fotball

Tannløse Trondheims-Ørn med historisk tap

Nå peker formpilen feil vei for trener Nordsteiens jenter.

TAPTE: Kaptein Guro Reiten og Trondheims-Ørn fikk ingenting med seg fra kampen mot Avaldsnes.
  • Petter Rasmus

TRONDHEIMS-ØRN — AVALDSNES 0-2

Etter to strake trepoengere mot antatt svakere lag, har det buttet i mot for Trondheims-Ørn i de tre siste matchene. Mot Avaldsnes på Ranheim Arena, var hjemmelaget egentlig aldri i nærheten av poengfangst.

Første trepoenger

Dermed tok Avaldsnes sin aller første trepoenger mot Trondheims-Ørn i Toppserien.

— Vi har fått litt dårlig betalt i de siste kampene da vi har gjort feil som har kostet oss poeng, sa trener Trond Nordsteien til klubbens hjemmeside før kampen. Slik ble det også mot Avaldsnes.

Corner og mål

Den første halve timen skjedde det lite på Ranheim. Gjestene fikk en brukbar mulighet etter seks minutter, som Ørn-keeper Kristine Nøstmo tok seg av med en fin beinparade. Ellers var det lite action foran de to målene. Trondheims-Ørn lå trygt i ramma med en femmer på midten, og gjestene maktet ikke å produsere mye fremover.

Men etter knappe halvtimen fikk Avaldsnes satt fart langs høyresiden. Innlegget traff Magnusdottir, men igjen var Nøstmo god i Ørn-buret og fikk slått til corner. På hjørnesparket var ikke Nøstmo like heldig.

Corneren fra venstre ble slått nære keeper, og Nøstmo ga klar beskjed til forsvaret om ballen var hennes. Slik gikk det ikke. Keeperen kom aldri på ballen, og Hege Hansen kunne sende gjestene i føringen.

To minutt senere jublet Ørnjentene for utligning. Guro Reiten fant Fugelsnes med innlegget, men scoringen ble annullert for offside.

Ingen Ørn-sjanser

Ørn klarte ikke å komme ut etter hvilen og skape trykk på Avaldsnes. Det var lite som lignet et hjemmelag som jaget utligning. Egentlig maktet ikke Ørn å produsere en eneste stor målsjanse i løpet av hele matchen.

Med drøye tjue minutt igjen av kampen, doblet gjestene ledelsen etter svakt forsvarsspill på Ørns venstreside. Ørns back slapp Avaldsnes' kantspiller rundt seg og ned til dørlinja. Innlegget satte en god Cecilie Pedersen utagbart i mål.

Etter målet var gjestene nærmere å øke ledelsen enn Ørn var til å redusere. Drøye ti minutt før slutt banket Hege Hansen kula på undersiden av tverrliggeren, men ballen var aldri over mållinja for Avaldsnes.

Les mer om

  1. Toppserien
  2. Trondheims-Ørn
  3. Avaldsnes IL