Fotball

Bille vil utnytte Rosenborg-form på landslaget

Nicki Bille Nielsen vil vise hva han er god for mot Malta.

Rosenborgs Nicki Bille Nielsen mener at mindre fokus på utenomsportslige ting har gjort at han har fått sjansen på det danske landslaget.

Angriperen Nicki Bille Nielsen er sprengfull av selvtillit etter suksessen med Rosenborg. Den vil han bruke til Danmarks beste om han får sjansen mot Malta.

Danskene er kommet skjevt ut i VM-kvalifiseringen, og kun seier er godt nok i fredagens kamp. Nielsen debuterte i landslagstrøya tidligere i år. Mot Malta kan han få sin første viktige kamp.

— Jeg skal ta med meg selvtilliten jeg har fått i Rosenborg. Jeg har ikke tenkt å gjøre noe annerledes eller prøve noe nytt. Det er formen i Rosenborg som har gitt meg sjansen i landslaget, sier spissen.

Nicklas Pedersen er favoritt til å knipe spissplassen i fredagens kamp. Også Nielsen og Brøndby-spissen Simon Makienok vil gjerne få sjansen.

Rosenborgs danske angriper mener at han har konsentrert seg mer om fotball og mindre om utenomsportslige ting den siste tiden. Det har gjort ham bedre.

— Jeg har forsøkt å ha fokuset på fotballen i det siste, og det har hjulpet meg. Så det kan godt være at jeg skal fortsette med det, sier Nielsen.

(©NTB)