Fotball

Tettey: - Det burde ikke stilles spørsmål med min plass

Alexander Tettey er sentral på Norwich-laget som er tilbake i Premier League. Likevel ser trønderen ut til å bli vraket mot Aserbajdsjan fredag.

Alexander Tettey får trolig ikke plass i Norges startoppstilling fredag.
  • NTB

— Det spørs om jeg starter, medgir Tettey.

Håvard Nordtveit var flyttet inn på Norwich-spillerens plass på midtbanen under onsdagens trening. Riktignok er Tettey sliten etter en lang opprykkssesong, der de gule og grønne fra Carrow Road måtte gjennom omspill for å rykke opp fra den 46 kamper lange Championship-sesongen.

— Det har vært en lang sesong for min del. Jeg har fått smeller før jeg kom hit. Jeg hadde knapt trent før Sverige-kampen. Jeg måtte hvile kroppen. Det sa seg selv at jeg bare skulle spille én omgang sist. Bestemmer sjefen seg for å bruke Nordtveit, er det kanskje fordi det er et spesielt kampbilde han ser for seg og trenger andre kvaliteter. Det kan være greit, men jeg blir «pissed» som spiller om jeg ikke får spille. Da blir jeg forbannet, for jeg har hatt en bra sesong. Ikke minst har jeg også spilt godt for Norge de siste kampene, sier Tettey til NTB.

Gjør det lettere

— Vanligvis burde det ikke vært noe spørsmål om jeg skal spille på fredag eller ikke. Det er sjefen som bestemmer, men jeg skal passe på å være i storslag når Premier League starter. Da blir jeg vanskelig å unngå, sier den tidligere Rosenborg-spilleren.

Han har utviklet et solid samspill med Celtics Stefan Johansen. Duoen tar med seg voldsom fysikk hjem fra De britiske øyer. Nå kan duoen bli splittet.

— Han er veldig flink til å styre spillet. Jeg har vært veldig glad når jeg har spilt med ham. Han styrer spillet, uansett om det må gå fort, slås i mellom- eller bakrom, mens jeg kan dekke ham når han stikker framover. Vi spiller hverandre gode. Stefan gjør det lettere for meg, slik han spiller for tiden.

Og respekten er gjensidig.

— Tettey er en god ballvinner, som du ser er vant til å spille på et høyt nivå. Jeg trives best når jeg kan være på ball, og det får jeg mye på landslaget når vi spiller sammen, sier Johansen.

Sterk relasjon

Han er likevel forsiktig med å peke på hvem han mener landslagssjefen bør velge fredag.

— Det er ikke store forskjellen. Det er to gode spillere, men Håvard har spilt en del stopper på landslaget. Han er trygg i det defensive. Samtidig har det fungert veldig greit når jeg har spilt sammen med Tettey. Han er enkel å forholde seg til, en solid midtbanespiller som gjør sin jobb og er utrolig sterk i den posisjonen. Vår «relation» har fungert veldig bra, sier Johansen.

- Hva tar du og Tettey med hjem til landslaget?

— Det er en veldig fysisk fotball som spilles der borte. Du lærer fort at det må smelle litt i duellene og være mer fysisk i spillestilen, selv om det er mange tekniske spillere. Det handler om å tilvenne seg det nye nivået. Jeg visste at Celtic var et stort steg opp fra Godset, men Celtic er en stor klubb og fotballen går mye fortere der borte. Det stilles helt andre krav til tempo og det fysiske. Det prøver vi å innprente her også, sier Johansen.

Norge-Aserbajdsjan har avspark fredag kl. 20.45.

Les også

  1. Zlatan er mer populær enn EM-kvalik

  2. Søderlund og King drillet sammen på topp

  3. Nå er spissen endelig i mål

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball