Fotball

Fire magiske minutter ga tre uhyre viktige poeng for Levanger

Snudde kampen mot bunnrivalen Follo etter pause.

 • Martin K. Andersen

FOLLO — LEVANGER 1-2

Drømmen om overlevelse i 1. divisjon kom mange hakk nærmere for Levanger i løpet av fem minutter i andre omgang i Ski søndag ettermiddag.

LEVANGER-HELT: Benjamin Stokke ble matchvinner borte mot Follo. Her fra kampen mot Brann i vårsesongen. Foto: Digitalsport

Fra å ligge under 1-0 etter 50 minutter– så ledet plutselig Levanger 2-1 bare fem minutter senere. Den ledelsen holdt kampen ut mot Follo. De to scoringene endret alt i bunnstriden. I stedet for at Levanger var omtrent fortapt og langt på vei klare for nedrykk, så er det nå Follo som er i alvorlig trøbbel.— Nå er vi i flytsonen. Vi trodde vi skulle klare det i denne kampen også, sier Levanger-trener Andreas Holmberg.

LFK trenger fortsatt flyt i siste serierunde – men nå kan de tape mot serievinner Sogndal og likevel holde plassen i 1. divisjon. Og om de skulle slå Sogndal – så er de helt sikre og takket være søndagens trepoenger ikke lenger avhengig av hjelp.

— Jeg sa det før sesongen at det kom til å bli avgjort mot Sogndal (i siste serierunde). Slik blir det nå, konstaterer Holmberg.

- Hvordan jobber du den siste uka inn mot en sånn kamp?

— Vi vet vi normalt er sterke hjemme. Nå skal vi forberede oss til denne kampen som det vi gjorde til Follo-kampen denne uka. Det er bare å glede seg. Det er på grunn av sånne kamper vi holder på med fotball. Nå skal vi få frem det som bor i laget.

Kraftanstrengelse

Etter tapet mot Ranheim i den 26. serierunden så det helsvart ut for Levanger. Men en voldsom kraftanstrengelse og ni poeng på de tre siste kampene har endret bildet fullstendig.

— Greia er at vi har lyktes med det vi har gjort. Vi har vært lojale mot vår måte å jobbe på og vist en sterk tro. Nå med tre seirer på rad, så viser det at det vi har gjort har vært bra, sier Holmberg om oppturen nå på tampen av sesongen.

Også mot Follo så det vanskelig ut da Espen Berger tidlig måtte ut og ble erstattet av Kaj Leo Bartalsstovu. Enda verre ble det da Follo etter 29 minutter gikk opp i 1-0 – og LFKs førstekeeper Ola Rygg ble skadet samtidig.

Inn kom sommerens nysignering fra Rosenborg, Jacob Storevik. Han klarte å holde buret rent den timen han sto mellom stengene – og dermed var spørsmålet om Levanger kunne score.

Og det kunne de: Først var det Bendik Bye som sørget for 1-1 etter 51 minutter. Deretter var det innbytter Bartalsstovu som fant Benjamin Stokke, som gjorde 2-1 etter 55. ## Drama neste helg

Og med det hoppet Levanger opp på 33 poeng, mens Follo blir stående med 32. Follo overtok med det plassen under nedrykksstreken. Levanger klatret også forbi Bryne – men er foran bare på målforskjell. Også Bærum, som møter Bryne i siste serierunde, kjemper for å overleve. Det samme gjør Nest-Sotra etter søndagens seier mot Brann.

En jevn tabell med innbyrdes kamper mellom lagene i bunnen gjør at det kommer til å svinge helt til siste minutt i 1. divisjon - slik det også gjorde søndag.

Siste kapittel i nedrykksdramaet skrives neste helg.

Les mer om

 1. Fotball 1. div
 2. Follo FK
 3. Levanger FK

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Dette må Levanger unngå i skjebnekampen

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Innbyrdes oppgjør kan avgjøre nedrykk for Nest og Åsane

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Hvem rykker ned og hvem tar kvalikplassene i klin kokos-ligaen?

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Dramaet i 1.-divisjon: Fire kjemper om kvalik, åtte kjemper for livet

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Bryne har kniven på strupen

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Slik kan Sandnes Ulf redde kvaliken