Fotball

Fansen stormet banen etter opprykket til Premier League

Lille Burnley sikret opprykk til Premier League.

Burnley-spillerne feirer opprykk til Premier League.

Burnley-fans i gledesrus stormet ut på banen da klubben hadde sikret opprykk til Premier League mandag.

Ute på gressmatten feiret spillerne sammen med supporterne.

— Dette er flotte scener. Opprykk til Premier League betyr alt. Vi var fjerdekandidat til å gå ned, men vi har vist en utrolig karakterstyrke, sa målscorer Michael Kightly.

Med 2-0 over Wigan hjemme på Turf Moor ble det klart at Burnley returnerer til den engelske toppdivisjonen for første gang på fire år. Klubben spilte også på øverste nivå i 2009/10. Da var det 33 år siden laget hadde vært i beste selskap.

Ashley Barnes og Michael Kightly sørget for at Burnley-fansen kunne juble for opprykk mandag. Begge målene kom i første omgang.

Leicester topper

Seieren gjorde at Burnley er garantert en plass blant de to beste i mesterskapsserien. De to øverste lagene rykker direkte opp, mens lag tre til seks spiller opprykkskvalifisering.

To runder gjenstår, og ned til treer Derby skiller det åtte poeng. Ledende Leicester, som har en kamp mindre spilt, er fire poeng foran Burnley. Leicester kan sikre førsteplassen borte mot Bolton tirsdag.

Christian Kalvenes var i stallen da Burnley spilte i Premier League for fire år siden. Laget endte tredje sist på tabellen og rykket ned. (©NTB)

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Championship
  3. Burnley FC
  4. Wigan Athletic FC