Fotball

Slik gikk det med «Gutan» som forlot TIL

Ti spillere forsvant ut av portene på Alfheim i vinter. Hvordan har de gjort det i sine nye klubber? Vi har svaret.

FORLOT TIL: Her er Thomas Drage (til venstre), Marcus Hansson, Thomas Kind Bendiksen, Zdenek Ondrasek og Benny Lekström.
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø

ALFHEIM: Noen av spillerne er lett å glemme. Andre var store profiler i Tromsø og TIL. iTromsø-sporten har sett på hvordan de tidligere «Gutan» har prestert i vår.

Pål Vestly Heigre (21)

Var på lån i TIL hele fjorårssesongen – og en viktig bidragsyter til at «Gutan» berget plassen.

Han kunne sikkert fått til en avtale med TIL som Bosman-spiller, men ville vente og vente. Til slutt valgte han å forlenge med Viking. Var det så lurt? Heigre står med null minutter spilletid i årets eliteserie.

Benny Lekström (35)

Spiller i Sirius i den svenske superettan – som tilsvarer norsk 1.-divisjon – etter fire år i TIL. Sirius er nummer tre i divisjonen etter 12 serierunder, noe som betyr kvalikplass til Allsvenskan. Lekström har spilt seks seriekamper, har sluppet inn fem mål, og holdt nullen to ganger.

Marin Orsulic (28)

Orsulic kom til Tromsø i august i fjor, og det ble bare et halvt år i klubben for den skadeplagede forsvars— og midtbanespilleren. Han spiller per i dag for AC Omonia Nicosia i den kypriotiske toppdivisjonen. Etter debuten 23. januar har Orsulic spilt syv kamper fra start og blitt byttet inn i tre andre for Omonia Nicosia som endte som nummer fire i serien.

Marcus Hansson (26)

Ble noe overraskende solgt til Djurgården for 1,5 millioner kroner i februar. Dermed ble det kun en sesong i TIL-drakt. I Djurgårdan blir Hansson dyrket som midtstopper og har spilt 11 av 12 kamper fra start. Stockholmslaget ligger på 10.-plass i Allsvenskan med 15 poeng.

Lars-Gunnar Johnsen (24)

Fikk beskjed etter sesongslutt om at han ikke fikk noen ny avtale med TIL. Dermed ble det med tre sesonger på Alfheim.

Er en nøkkelspiller for TUIL i 2.-divisjon – laget som har ti seire av ti mulige i 2.-divisjon. Har ikke et eneste målpoeng fra sin dype midtbaneposisjon, men styrer spillet med jernhånd.

 • Johnsen følte seg dårlig behandlet av TIL

Remi Johansen (25)

Etter syv år på Alfheim forsvant Johansen gratis ut av portene til Bergen og Brann i vinter. 13 serierunder ut i eliteseriesesongen har Johansen startet to og kommet inn i tre kamper. Han scoret mot Aalesund i den tredje serierunden, men har ikke klart å etablere seg i Brann-drakten, noe bare 163 minutter spilletid forteller om.

Thomas Kind Bendiksen (26)

Dro fra TIL første gang etter 2014-sesongen til Molde. Kom tilbake på utlån derfra i august 2015, men hadde ikke noe vellykket opphold i TIL og dro tilbake til Møre før nyttår. Han ble 31. mars i år på nytt leid ut fra Molde.

Denne gang til den svenske toppserieklubben Elfsborg litt nord for Gøteborg. Der har han kommet inn i seks kamper, og spilt til sammen 111 minutter. Han har dessuten spilt fem kamper for U-21-laget til Elfsborg. Laget ligger som nummer syv etter 12 serierunder.

Thomas Drage (24)

Var TIL-eiendom til 31. desember, men forsvant først på lån til Sogndal i fjor sommer. Der var han en suksess og bidro til at laget rykket opp. Sogndal ville ha Drage med videre, men ga ikke noe svar innen tidsfristen. – Det er veldig synd, for vi ble veldig glade i Thomas Drage, sa Håvard Flo til NRK.

Isteden havnet Drage hos Varberg på nivå to i Sverige. Laget er på 6.-plass – syv poeng bak ledende Halmstad etter 12 runder. Varberg er delt toppscorer i Varberg (sammen med Peter Nsima) med fire mål på 11 kamper.

Morten Moldskred (36)

Var i TIL fra 2006 til 2010 og 2013 til 2015. La opp i februar, men det tok ikke lang tid før den tidligere landslagsspilleren var tilbake i fotballmanesjen. Gjorde comeback for Finnsnes i 2.-divisjon den 8. mai og har spilt fem kamper for de grønnkledde siden da i seriespill. Scoret to mål på A-landslaget, men har til nå kun notert seg for en nettkjenning for Finnsnes.

Zdenek Ondrasek (27)

Spissen scoret 53 mål på fire sesonger i TIL. Fikk et tilbud fra TIL etter sesongslutt, men valgte å forlate klubben som Bosman-spiller til fordel for Wisla Krakow i Polen. Laget endte på 11.-plass – hele 24 poeng Legia Warszawa. Wisla endte i den såkalte «nedrykksgruppa» – som de vant. Her var tsjekkeren viktig og scoret fire mål på syv kamper. Totalt ble det seks scoringer for Ondrasek på 16 kamper i hans første sesong i Polen.

Les også

 1. Tromsø knuste Stabæk med tre dødballmål

 2. Tromsø-talentet høyaktuell for startplass: - Jeg har jobbet for dette i mange år

 3. Nå vurderer TIL-treneren formasjonsbytte

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien