Fotball

Nå får TIL et gjensyn med dette laget

Slik blir TILs oppkjøring.

MOTSTANDER: Her er Runar Espejord i Europa League-kampen mot Anzhi på Alfheim i november 2013. Nå kan lagene møtes igjen.
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø

Tromsø IL skal på to treningsleirer før 2017-sesongen starter 1. april.

I perioden 28. januar-7. februar skal Gutan til Tyrkia, i nærheten av Belek.

– Det blir ikke stor forskjell i pris sammenlignet med Stockholm-turen vi hadde i fjor, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

Dermed blir det ingenting av den opprinnelige planen om en lengre samling i storhallen på Bardufoss.

– Vi har en litt lang periode fra treningsoppstart til La Manga-leiren, og i tillegg sliter vi litt med treningsfasilitetene her hjemme og det å få kampmotstandere, fortsetter Johansen.

Les også

Redd Barna: - Overgriperen kan være den kule treneren som alle liker

I Tyrkia blir det trolig to kamper mot østeuropeisk motstand.

– Slik det ser ut nå skal vi møte Trencin fra Slovakia og vårt favorittlag fra Russland, Anzhi, sier TILs assistenttrener Lars Petter Andressen.

TIL har nemlig møtt Anzhi fire ganger tidligere – to Europa League-kamper og to treningskamper. Tidligere hadde de spillere som Samuel Eto'o og Roberto Carlos, men så skrudde den styrtrike eieren igjen pengekrana og krisen var et faktum.

– Men Anzhi har bygget seg godt opp igjen, melder Andressen.

Les også

Johnsgård: - Det er like aktuelt med Senja som TUIL

Molde og TUIL

Etter dette skal TIL være en uke hjemme, før de setter seg på flyet til spanske La Manga, der de blir fra 15.–22. februar.

Her skal det spilles to kamper. Sarpsborg 08, Lillestrøm, Sandefjord og Kristiansund er aktuelle motstandere.

– Vi har ikke fått noe oppsett på kamp ennå. Generelt i oppkjøringen synes vi at jo bedre lag, jo bedre er det. Vi vil spille flest mulig kamper på høyest mulig nivå, sier Johansen.

Hjemme i Norge igjen har TIL booket en treningskamp borte mot Molde 28. februar. I tillegg blir det trolig en kamp mot TUIL.

– Vi har en halvveis avtale med TUIL om kamp uka i begynnelse av mars – når Alfheim åpner, sier Johansen.

Til Stockholm?

Så må «Gutan» ut av byen igjen for å finne neste motstander i midten av mars.

– Det kan bli Norge, men vi har også sjekket ut Stockholm. Djurgården var veldig interessert, men kunne ikke gi et svar, fordi de kan nå semifinalen i den svenske cupen. Det gjør det litt utfordrende, men det ville vært veldig bra sportslig for oss å møte et stockholmslag, sier Johansen.

Den etter hvert tradisjonsrike treningskampen mot OBOS-ligaklare Bodø/Glimt spilles 26. mars på Alfheim. Dette blir generalprøven før seriestart.

– Både for oss og Bodø/Glimt tror jeg dette er en interessant kamp. Jeg vil tro at Glimt vil opprettholde et bra nivå, til tross for nedrykket. Det er også greit for oss at vi får kampen på Alfheim, sier Johansen.

Eliteserien starter lørdag 1. april. Sesongen avsluttes med cupfinale 3. desember. Det er ventet at terminlista vil komme i løpet av kort tid.

Mest lest akkurat nå

 1. 1
  KOMMENTAR
  Publisert:

  En 90 minutters kraftanstrengelse

 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5