Ødegaard med kjempescoring da Arsenal tok tilbake tabelltoppen

(Arsenal – Nottingham Forest 5–0) Etter uavgjort og tap i sine to siste kamper, var Arsenal tilbake på vinnersporet søndag og herjet på eget gress.

– Jeg er veldig fornøyd. Jeg vet hvor vanskelig det er å vinne når man spiller hver tredje dag, sier Arsenal-manager Mikel Arteta.

Med tre poeng hjemme mot Nottingham Forest er The Gunners igjen tilbake på tabelltoppen. Etter 12 kamper står London-klubben med 31 poeng, to poeng mer enn tabelltoer Manchester City som lørdag vant mot Leicester.

Det etter en ettermiddag med festfotball på eget gress, som kaptein Martin Ødegaard fikk æren av å runde av med et kanonskudd limt i krysset.

Assistert av Gabriel Jesus lurte nordmannen Nottingham Forest-forsvareren han hadde i ryggen før han hamret løs og satte inn 5–0:

Kampen som til slutt ble en målfest for hjemmelaget, var kun fem minutter gammel da den første scoringen var et faktum. Bukayo Saka pisket ballen inn fra høyre. Inne i feltet kom Gabriel Martinelli stormende. Brasilianeren kastet seg krumbøyd frem og stanget ballen i nettet.

Feiringen brukte Martinelli til å hedre lagkamerat Pablo Marí (utlånt til Monza i Serie A), som tidligere i uken ble knivstukket i Italia.

Se høydepunktene i videovinduet øverst i saken.

Men før Arsenal-fansen kunne juble for ytterligere tre scoringer, var det ett skår i gleden søndag.

Mannen med målgivende på Martinellis scoring, Bukayo Saka, haltet av banen med skade en snau halvtime ut i den første omgangen. Da hadde unggutten allerede vært i bakken med det som så ut som en smell i kneet. Det bare tre uker før VM sparkes i gang i Qatar.

Dog ble skuffelse fort snudd om til glede for både Arsenal og tilhengerne på tribunen. Inn for Saka kom Reiss Nelson.

Og det som var 22-åringens første Premier League-kamp for sesongen, er trolig en han ikke glemmer med det første.

For ikke bare én gang, men to ganger, fant Nelson veien til nettmaskene.

– Vi er på topp og forhåpentligvis kan vi gå hele veien, sier tomålsscorer Reiss Nelsson ifølge BBC.

Først gjorde han alt på egen hånd da han fire minutter ut i den andre omgangen vartet opp med en lekker skuddfinte, fyrte løs og fulgte opp med å sette returen Dean Henderson i Forest-buret måtte gi.

Kun tre minutter senere var han på rett sted til rett tid da Jesus banket ballen inn i feltet.

Den sjette strake hjemmeseieren for Arsenal hadde også scoring av Thomas Partey. Også den av det lekre slaget. Fra like utenfor Forest sin 16-meter banket midtbanespilleren til. Med bredsiden plasserte ghaneseren ballen i krysset til 4–0.

Drøye ti minutter før slutt avsluttet Ødegaard den strålende forestillingen fra Arsenal, og fastsatte med det resultatet til 5–0.

Det var drammenserens fjerde ligamål for sesongen.

Grafikk: www.sofascore.com

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk