Irans landslagssjef fyrer løs mot Klinsmann: – En skam for fotballen

Iran-trener Carlos Queiroz (69) har lite til overs for uttalelsene til tidligere storscorer Jürgen Klinsmann (58) om han og landslaget.

SVARER: Carlos Queiroz kommer med kritikk tilbake til Jürgen Klinsmann.

– Uansett hvor mye jeg respekterer det du gjorde på banen, de kommentarene om iransk kultur, Irans landslag og mine spillere, er en skam for fotballen, skriver Queiroz på Twitter.

69-åringen som ledet laget sitt til 2–0 seier over Wales fredag, går i en lengre tråd på mikrobloggtjenesten ut mot tyskeren Klinsmann og hans uttalelser, etter nettopp den kampen.

I BBCs studio etter kampen var den tidligere Tyskland- og USA-treneren svært kritisk til hvordan Iran-spillerne oppførte seg overfor dommerteamet.

– Det er kulturen deres, det er måten deres å gjøre det på. Det er derfor Carlos passer veldig godt inn i det iranske landslaget, lød det fra Klinsmann i retning Queiroz.

– Han slet i Sør-Amerika. Han mislyktes å kvalifisere med Colombia, så mislyktes han med Egypt, fortsatte tyskeren.

Queiroz er inne i sin andre periode som Iran-trener etter at han fikk tilbake jobben i september.

HAMRET LØS: Jürgen Klinsmann var ikke imponert over Irans oppførsel i kampen mot Wales.

Klinsmanns kritikk fortsatte å hagle:

– Dette er ikke tilfeldig, dette er med vilje, dette er bare en del av deres kultur og måten de spiller på. De prøver å påvirke dommeren, du så benken som hele tiden sprang opp og prøvde å påvirke fjerdedommeren og linjemannen på sidelinjen. De er konstant i ørene dine, konstant oppe i ansiktet ditt på banen.

Iran-treneren kom med et lengre tilsvar på både Instagram og Twitter.

– Kjære Jürgen. Du tok initiativ til å kalle meg Carlos, så da er det vel rett og rimelig at jeg kaller deg Jürgen? Ikke sant? Selv om du ikke kjenner meg personlig, stiller du spørsmål rundt min karakter med en typisk fordomsfull bedømmelse basert på overlegenhet, innledet Queiroz.

Klinsmann bidrar i en FIFA-styrt analysegruppe, hvor flere tidligere fotballspillere og profiler analyserer kampene i VM. Den ønsker Queiroz at tyskeren trekker seg fra.

– Vi vil følge med på hva som blir FIFAs avgjørelse angående din stilling som en del av «Qatar 2022 Technical Study Group» med full oppmerksomhet. Vi forventer selvsagt at du trekker deg før du besøker leiren vår, skriver portugiseren.

Etter angrepet fra Queiroz, har Klinsmann forsøkt å tone det hele ned.

– Mye er tatt ut av kontekst. Jeg skal forsøke å nå ham for å roe gemyttene, sier Klinsmann søndag, som påpeker at han aldri kritiserte treneren eller han apparat.

Iran møter USA i siste gruppespillskamp på tirsdag.