Arsenal tilbake på vinnersporet: Elleville avslutningsminutter mot Aston Villa

(Aston Villa – Arsenal 2–4) Etter tre strake kamper i Premier League uten seier, lykkes det endelig for Arsenal, og det på overtid.

– Det er Premier League. Det er derfor dette er den beste ligaen i verden. Det er bare vakkert, sier Arsenals Jorginho til BT Sport ifølge BBC.

To minutter ut i den tillagte tiden i den andre omgangen av kampen mellom Aston Villa og Arsenal på Villa Park klinte Jorginho til fra distanse. Skuddet traff krysstolpen, spratt tilbake og i hodet på Emiliano Martínez i Villa-buret.

Den argentinske VM-helten kunne ikke gjøre noe som helst i det ballen spratt tilbake fra hodet hans og trillet i mål.

Så tok kampen en ny på vending i overtiden. Nevnte keeper ble med opp på corner og lot buret stå ubemannet. Det ble en gavepakke for Gabriel Martinelli som på en rask kontring satte ballen i tomt mål.

Dermed leder Arsenal ligaen med tre poeng på Manchester City med likt antall kamper spilt. De lyseblå møter Nottingham Forest senere lørdag.

– Dette var veldig viktig for oss etter resultatene vi har hatt i det siste, sier Jorginho.

Dog så det ut til at det skulle bli en ny smell for Arsenal på Villa Park, og at Martin Ødegaard kunne bli syndebukken.

For det var hjemmelaget som startet best:

Kun fem minutter var spilt da Matty Cash sendte en lang ball mot Ollie Watkins på topp for Villa. Sistnevnte utfordret en ryggende William Saliba, rundet ham og overlistet Aaron Ramsdale med et hardt og lavt skudd i lengste hjørne.

Da våknet Arsenal og etter snaue 15. minutters spill smalt det fra Bukayo Saka. På innlegg fra Ben White skulle Tyrone Mings klarere inne i egen 16-meter. Mings fikk hodet på ballen, men i stedet for ut av feltet, la han den perfekt til Saka som på halvvolley banket inn 1–1.

Med det åpnet kampen seg igjen, og det skulle vise seg gull verdt for «comebackkid» Philippe Coutinho. I sin første kamp fra start på over fire måneder, sin første start under Unai Emery, vartet brasilianeren opp med sesongens første scoring.

På innlegg fra Alex Moreno valgte Emiliano Buendina å hoppe over ballen. Den landet så i føttene til Coutinho som brant til og satte 2–1 for hjemmelaget.

Så smuldret hjemmelaget opp og Martin Ødegaard serverte Oleksandr Zintsjenko som banket til og sørget for at det med snaue 30 minutter igjen å spille sto 2–2.

– Jeg er så glad for å hjelpe laget med målet mitt, men det viktigste er å ta de tre poengene, sier Zintsjenko ifølge BBC.

Drøye kvarteret senere fikk nordmannen, som storspilte i den andre omgangen, muligheten til å sende gjestene i ledelsen og sørge for tre poeng.

For da Villa rotet i eget forsvar snappet Eddie Nketiah opp ballen. Fra skrått hold fant han Ødegaard på 12 meter. Helt uforstyrret skulle nordmannen banke ballen i nettet med venstrefoten, men skuddet gikk til side for mål.

En forbannet Ødegaard gikk ned på kne og tenkte nok sine tanker. Det gjorde trolig også keeper Martinez, som til slutt ble sentral i den elleville avslutningen.

– Fra denne kampen vil jeg gjerne si to ting. Først ble det en utrolig leksjon for oss alle som at vi må tro helt til siste slutt. Denne gruppen har så fantastiske mennesker at de kan oppnå alt de vil, så lenge vi fortsetter å kjempe og fortsetter å tro, sier Zintsjenko.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38285594336189
2Arsenal38266688434584
3Manchester United38236958431575
4Newcastle United381914568333571
5Liverpool381910975472867
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League Qualification
  • Nedrykk