Sønnen til Liberias president scoret for USA - men Bale reddet Wales

(USA–Wales 1–1) Tim Weah (22) scoret kampens første mål for USA. En Weah som scorer mål - dét er det mange som har sett før.

SCORET: Tim Weah scoret for USA mot Wales mandag kveld.

Tim Weah er fransk statsborger. Faren er president i Liberia og tidligere vinner av Gullballen. Moren er fra Jamaica. Han ble selv født i USA.

Tim Weah kunne strengt tatt velge mellom fire landslag. Faren, George Weah, spilte 75 landskamper og scoret 18 mål for Liberia mellom årene 1986 og 2002. Pappa Weah hadde en eventyrlig karriere i Europa og fikk Gullballen i 1995.

Men sønnen Tim valgte USA. Og etter 36 minutter i første VM-match mot Wales scoret han kampens første mål. Fra tribunen i Doha kunne pappa Weah stolt se sønnen sette ballen iskaldt i nettet:

STOLT FAR: George Weah knipset bilder fra tribunen da sønnen var i aksjon mot Wales.
Les også

Grealish med rørende gest – dediserte feiring til supporter (11)

– Jeg vurderte ikke noe annet. Mine røtter vil åpenbart være mine røtter, men jeg vokste opp i USA. Jeg har bodd her hele livet. Min familie og venner er her. Jeg startet å spille med aldersbestemte landslag da jeg var 12 år, så jeg trengte ikke å velge land, sier Tim Weah skriver den spanske storavisen Marca.

Tim Weah ble født i Brooklyn i New York, og fikk dermed amerikansk statsborgerskap ved ankomst til verden, slik reglene er i USA.

22-åringen gleder seg over å spille i VM, mens foreldrene følger med.

– Det er en ære å representere familien min på den største scenen i historien og representere landet mitt. Alle vil være glade over å leve drømmen gjennom meg, sier Tim Weah skriver Marca.

George Weah levde fotballdrømmen selv i mange år. Han spilte for toppklubber som Monaco, Paris Saint-Germain, AC Milan og Manchester City.

PÅ VIP-TRIBUNEN: George Weah nummer tre fra høyre.
Les også

Nederland reddet av to sene scoringer - drømmestart på VM

Etter 82 minutter utlignet Wales’ store stjerne og kaptein, Gareth Bale, på straffe. Straffen var av den meget sikre sorten. Skuddet var hardt og velplassert, ikke langt unna det høyre krysset. Keeper gikk rett vei, men ballen gikk inn.

I motsetning til sønnen har pappa George Weah aldri spilt i fotball-VM, for Liberia har aldri klart å kvalifisere seg.

Sønnen Tim spiller til daglig i den franske Ligue 1-klubben Lille. Klubben er nummer 7 i den franske toppserien etter 16 kamper, 15 poeng bak serieleder PSG.

Faren ble valgt til president samme år som sønnen debuterte på det amerikanske landslaget, i 2018.