Fotball

Knutsen forlenger med Glimt – signerer for tre nye år

BODØ (VG) Kjetil Knutsen forlenger avtalen med Bodø/Glimt med tre år. Det gjør også Morten Kalvenes.

  • Sebastian Melsom Johansen, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– La oss fjerne all tvil en gang for alle, Kjetil Knutsen blir i Bodø/Glimt, innleder pressemeldingen Bodø/Glimt sendte mandag kveld.

Knutsen tok over rollen som hovedtrener i Glimt i 2018 og har noen fine år å se tilbake på. To gull og én annenplass i Eliteserien er fasiten.

Pressekonferansen på Aspmyra åpnet med at Knutsen signerte den nye kontrakten som knytter han til klubben de neste tre årene.

– Jeg beklager at det har tatt litt tid. Jeg har vært enig med klubben i ca. en uke nå. Jeg føler jeg har hatt fem veldig gode år i klubben og har jobbet med veldig dyktige folk. Det er en spillergruppe jeg har blitt vanvittig glad i, sier Knutsen under pressekonferansen mandag kveld.

– Jeg er veldig stolt av å signere papirene og står med en spillergruppe som er helt fantastisk og unik. Det er med glede og ydmykhet at jeg står her i dag, fortsetter han.

Kjetil Knutsen satte penn til papir på en pressekonferanse mandag kveld.

Ifølge VGs opplysninger vil Knutsen få en årslønn på i overkant av fem millioner.

– Jeg er glad for at prosessen er avsluttet. Det er utrolig deilig å vite hva som skjer fremover og jeg gleder meg til det som kommer, sier Knutsen ifølge pressemeldingen Glimt sendte ut tidligere mandag.

Kjetil Knutsen møtte pressen på Aspmyra klokken 20:30 mandag kveld, se hele pressekonferansen i videoen øverst i saken.

Det har vært mye spekulasjoner om hvorvidt Knutsen skulle fortsette i Glimt eller ikke. Nå hevder han at han aldri har hatt et ønske om å forlate Bodø-klubben.

– Jeg har snakket mye om dette, men det har kun handlet om å ta en runde med familien og en runde med deg selv på hva som kreves for å videreutvikle ting, sier treneren.

På spørsmål om det var andre tilbud enn Bodø/Glimt og Rosenborg, for eksempel fra utenlandske klubber, henviser Knutsen til sin agent Morten Wivestad, som for øvrig også representerer RBKs nye trener, Kjetil Rekdal.

Bergenseren har vært lenge koblet til trenerrollen i Rosenborg. Nå ser Knutsen fremover med Glimt, og har store ambisjoner for klubben videre.

– Det er en spennende sesong foran oss, og vi har et slagkraftig lag. Jeg vet hva vi har her i Glimt. Jeg ønsker Kjetil Rekdal all lykke til i Rosenborg, sier Knutsen til VG på pressekonferansen.

– Når sa du nei til Rosenborg? spør VG.

– Jeg kommer ikke til å svare på noe som gjelder Rosenborg, svarer Knutsen.

– Gjennom det vi har gjort de siste årene har vi vist at vi kan være med på et høyt nivå. Klubben har utviklet seg til å bli en stabil eliteserieklubb, men vi har ambisjoner om å bli en stabil toppklubb. Vi har ikke nok erfaring til å kunne kalle oss det enda, sier treneren og fortsetter:

– Fundamentet er tydelig og vi opplever at vi er attraktive i spillermarkedet. Det hele handler om å utnytte momentumet vi har der det er mulig.

Daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, er svært fornøyd med å ha forlenget avtalen med Knutsen. I tillegg har de forlenget med en annen sentral aktør i trenerteamet, Morten Kalvenes.

– Vi er selvfølgelig svært glad for at både Kjetil og Morten blir med oss inn i de kommende årene. Vi kan da fortsette å bygge, utvikle klubb og kultur med de mest sentrale og viktige lederne på sport. A-laget er klubbens kjerneprodukt, og Kjetil og Morten har definitivt levert avgjørende bidrag til de prestasjoner klubben har oppnådd i de senere årene. Nå rettes blikket fremover og vi gleder oss til å ta fatt på arbeidet med å videreutvikle oss i årene som kommer, sier den daglige lederen.

FORLATER GLIMT: Patrick Berg skal spille i Frankrike neste sesong.

Tidligere mandag ble det også bekreftet av Bodø/Glimt mister sin kaptein Patrick Berg til den franske klubben RC Lens.

– Det ser jeg fram til. Det er en ekstremt spennende liga og et lag som virkelig har gjort det bra med en ung og lovende spillertropp. Det kommer til å passe meg veldig bra, sier Berg i Glimts pressemelding.

FORLENGER: Kjetil Knutsen forlenger med tre år med Bodø/Glimt.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Fotball
  3. Bodø/Glimt
  4. Kjetil Knutsen