Fotball

Serielederne hadde scoret i alle seriekampene. Den rekka satte Ingvild (25) en stopper for.

TIL 2020 har virkelig funnet formen.

Ingvild Thynes Villa holdt nullen.
  • Lars Elvevold

TIL 2020-Røa

TIL 2020 sikret seg plass i cupens kvartfinale for første gang på 12 år med en sterke seieren mot toppserielaget Stabæk onsdag. Lørdag formiddag ventet en ny tøff test for det nysatsingen på damesiden i Tromsø, da serieleder Røa gjestet Fløya Arena.

En tett og jevnspilt kamp endte målløst på Fløya Arena. Serielederne festet grepet om kampen utover andreomgangen, men TIL 2020-forsvaret var bunnsolid og slapp knapt til målsjanser.

Møtte gamleklubben

Aller bakerst stod lagets nye keeper Ingvild Thynes Villa, som kom til klubben for en drøy måned siden og spilte sin fjerde kamp for klubben søndag.

Den sterke prestasjonen mot serielderen ble en ny opptur for TIL 2020, som onsdag sikret seg plass i cupens kvartfinale etter å ha slått ut toppserielaget Stabæk. I serien står de nå med tre kamper på rad uten tap.

Synne Raa var nok en gang god for TIL 2020.

I kvartfinalen ble grønntrøyene trukket mot serieleder i toppserien Sandviken. TIL 2020 ble trukket først, noe som ville gitt hjemmebanefordel i herrenes norgesmesterskap. For kvinnene bestemmer imidlertid forbundet hvem som får hjemmekamp, og TIL 2020 må derfor reise til Bergen.

Det synes Thynes Villa lite om.

– Det burde jo være likt. Det hadde vært gøy med hjemmekamp og en skikkelig folkefest på Fløya Arena. Samtidig blir det jo bra å få testet seg på bortebane mot Norges beste lag, sier Thynes Villa, som har spilt for nettopp Sandviken tidligere.

Der spilte hun blant annet sammen med Synne Vatshelle Raa, som har blitt en viktig brikke for TIL 2020 denne sesongen. Thynes Villa forteller at hun forhørte seg med sin tidligere lagvenninne før hun kom til Tromsø.

– Jeg fikk meg jobb i Tromsø, og det var derfor jeg kom hit. Så snakket jeg med Synne og fikk vite litt om klubben og satsingen som er her. I tillegg har jeg jo fått med meg litt fra sosiale medier, sier keeperen, som jobber som meteorolog.

Røa hadde mye ball etter pause, men klarte ikke skape store målsjanser mot Thynes Villla og resten av et godt TIL 2020-forsvar. Gjestene fikk imildertid en rekke cornere, der de som oftest pakket Thynes Villa godt inn på femmeteren.

– Det var vi klar over på forhånd. De har to varianter, der en er å stable mye folk i boksen. Jeg synes vi gjør en kontrollert kamp og slipper til lite. Så ønsker vi selvsagt å skape litt mer fremover, avslutter Ingvild Thynes Villa.

– Forsvarer oss voksent

TIL 2020-trener Øyvind Tjelde Haga oppsummerer kampen slik:

– Vi er gode i flere perioder før pause. Vi ønsket å være oss selv og presse Røa høyt. Vi slipper til lite. Etter pause blir vi spilt lavere, men forsvarer oss voksent og konsentrert. Det er mye energi hele veien, vi er god i andreballspillet mot et fysisk tøft og direkte lag. Så blir det litt lang vei til mål i andre omgang. Vi vil alltid ha tre poeng, men å holde nullen og ta ett poeng poeng mot serielederen er greit i dag, sier Tjelde Haga.

TIL 2020 sin neste kamp er borte mot Grei kommende helg.

Gjestene fikk mange dødballer, men TIL 2020 ryddet godt unna.

Les mer om

  1. Tromsø IL