VAR-situasjon forbauset kommentatorene i storseier

(Frankrike – Italia 5–1) Franskmennene smadret italienerne i åpningskampen i gruppe D søndag, men det er ikke kun det som er samtaleemne i kjølvannet av kampen.

Etter en times spill på stillingen 5–0, satte Italia-kaptein Sara Gama knottene i magehøyde på Frankrikes Gaye Geyoro og det ble først delt ut et rødt kort av hoveddommer Rebecca Welch.

Men etter anbefaling fra videodommerne med Premier League-dommer Chris Kavanagh i spissen, ble det røde kortet omgjort til et gult. Da reagerte TV 2s kommentatorpar.

– Du setter en farlig presedens hvis du ikke skal straffe dette her, for det er en overkant vill takling med knottene rett i magen, sa TV 2-ekspert Yaw Amankwah under sendingen.

– Hva er det som kvalifiserer til rødt kort hvis dette ikke er?, spurte kollega Endre Olav Osnes.

Fra et sportslig perspektiv derimot, så var det Frankrikes Geyoro som sto for underholdningen.

TUNG START: Allerede til pause lå Italia under 5–0 mot Frankrike i åpningskampen i gruppe D.

Sekunder før pause kunne Geyoro feire for hat-tricket sitt - som sørget for hele 5–0. Marie-Antoinette Katoto og Delphine Cascarino sto for Frankrikes øvrige nettkjenninger.

Den italienske prestasjonen imponerte i hvert fall ikke italienske medier, som var nådeløse underveis i kampen.

– For en ydmykelse, skrev den italienske storavisen Gazzetta dello Sport da Geyoro fullførte hat-tricket.

– En marerittstart på EM, var ordene la Repubblica brukte for å beskrive Italias 1. omgang.

Frankrike øynet muligheten for å slå rekorden for den største seiersmarginen i et EM-sluttspill med store sifre til pause, men Geyoro & co. tråkket litt av gasspedalen etter hvilen.

Kvarteret før slutt satte Martina Piemonte dessuten inn reduseringen for Italia, og da ble det vanskelig for Frankrike å toppe Englands 6–0 seier over Skottland fra 2017-EM.

Belgia og Island, de to andre lagene i gruppe D, møttes tidligere søndag. Den kampen endte 1–1.