Horneland ber de tolv om å stå frem

Brann-trener Eirik Horneland har et klart råd til tolv av spillerne sine. Se Ballspark fra Stadion.

Brann Stadion: Onsdag ved lunsjtider kom Eirik Horneland ut fra garderoben på Brann Stadion. Brann-treneren svarte på spørsmål om nachspiel-krisen, og han hadde en klar beskjed:

– Jeg har oppfordret dem som var på nachspielet om å gå ut med en felles uttalelse og si hvem de er. Jeg tror det er nyttig for dem, Brann og veien videre å gjøre det, sier Horneland.

  • Se hele intervjuet med Horneland i videovinduet øverst.

Brann-treneren sier at dette er et råd han har gitt spillergruppen og han mener det er viktig for kollektivet.

– Det er et råd jeg har gitt i beste mening. Om de følger det, er opp til spillerne, sier Horneland.

Han peker på at det er en belastning for dem som ikke var på nachspielet at mistanken henger over hele gruppen. Opplevelsen hans er at de som ikke var på nachspielet setter pris på at han ba festdeltakerne om å stå frem.

– Det er også en vanskelig situasjon for dem som ikke var der. Har du dummet deg ut er det ofte greit å stå for det du har gjort, sier Horneland.

Han svarer slik på spørsmål om de tolv har brutt regler av ulik alvorlighetsgrad, og at det kan komplisere hvorvidt de vil stå frem.

– Jeg har full forståelse for det. Men de tolv gjorde en god del regelbrudd da de valgte å gå inn her på Stadion og ta med seg folk inn. Det må de stå for, mener Horneland.

Onsdag møtte også den danske keeperen Mikkel Andersen pressen og snakket om hvordan han har opplevd tiden etter nachspiel-skandalen.

– Det er det mest voldsomme jeg har opplevd i mitt liv, sa han blant annet.

  • Se hele intervjuet med Mikkel Andersen her:

Andersen tilbake, Barmen fortsatt borte

Fra før helgen har Kristoffer Barmen og Mikkel Andersen manglet på Branns treninger og kamp, som følge av nachspielskandalen i klubben.

Onsdag var den danske keeperen Andersen tilbake på treningsfeltet.

Barmen er fortsatt fraværende fra Branns trening. Det vil han være ut uken.

– Kristoffer Barmen vil ikke være på trening denne uken. Det pågår fortsatt undersøkelser i saken generelt, også relatert til Barmen. Og inntil vi har avklart, vurdert og håndtert disse forholdene vil det bli slik, sier Vibeke Johannesen, daglig leder i Brann.

Hun legger til at saken er en stor påkjenning for Barmen. BT har ikke lykkes med sine forsøk på å intervjue spilleren om hans fravær.

Horneland forteller at han har snakket en del med Barmen.

– Han er veldig langt nede og har det vanskelig. Jeg opplever at han trenger tid, sier Brann-treneren.

Branns-keeper Mikkel Andersen på vei ut på trening onsdag. Han var flankert av Niklas Jensen Wassberg (til v) og Fredrik Pallesen Knudsen.

Ikke under etterforskning

Verken Andersen eller Barmen er personen som er under politietterforskning for et mulig seksuelt overgrep på nachspielet forrige uke. Personen som er mistenkt nekter straffskyld.

Mikkel Andersen kom til klubben som den første signeringen med et tydelig stempel fra den nye sportssjefen, Andersens landsmann Jimmi Nagel Jacobsen.

Brann skriver i en pressemelding onsdag at det har versert rykter som klubben har hatt behov for å undersøke nærmere.

Ifølge Brann skal det ha vært en ekstraordinær belastning på Andersen som klubben sier skyldes en «omfattende rykteflom, vårt (Branns) avklaringsbehov og grov hets, blant annet i sosiale medier».

Andersen skal ifølge Brann også ha blitt oppsøkt på sin hjemmeadresse, der han bor med sin ektefelle og små barn.

At Andersen var til stede på nachspielet, er det likevel ingen tvil om, ifølge Brann:

«Mikkel var i likhet med en rekke øvrige spillere på nachspielet på Stadion natt til tirsdag, 10. august.»

Tar selvkritikk

Forrige torsdag uttalte Brann et ønske om å gå videre fra nachspiel-saken. Spillerne hadde fått nok straff allerede, mente Brann-ledelsen.

Horneland tar nå selvkritikk for at det skjedde.

– Jeg var en av dem som pushet på for at vi skulle komme videre på torsdag. Jeg skal ha en stor del av skylden for det, sier Horneland.

Vibeke Johannesen sa torsdag at «det er en sak vi går videre fra». Siden har hun nektet for at saken ble forsøkt lagt død.

– Jeg la den i alle fall død, og det var en gedigen feil av meg.

– Hva var feil?

– Å si at det ikke ville bli noen straff, og at det at spillerne sto i gapestokken var nok straff. Det ble sagt i beste mening torsdag, men det er ikke riktig sett ut ifra det vi vet i dag, sier Horneland.

Brann-keeper Mikkel Andersen er tilbake på trening.

Har ikke uttalt seg

Mikkel Andersen har ikke uttalt seg i pressen om sin rolle i Brann-skandalen.

Flere konsekvenser kan komme for spillerne som var på nachspielet. Brann skriver at de «er i prosess» når det gjelder å klarlegge faktum i saken.

«Når faktum er kartlagt, kan vi deretter vurdere hvilke konsekvenser dette eventuelt skal få for de impliserte.»

Det var natt til tirsdag i forrige uke at tolv spillere tok seg inn på Stadion uten lov. Brann-spillerne hadde eksterne gjester. Spillere drakk alkohol og flere hadde sex. Nachspielet pågikk til langt på natt for de seneste spillerne.

  • Hør Ballspark-podkasten:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt109102992028
2Brann1062221101120
3Tromsø9522118317
4Molde105142415916
5Lillestrøm95131614216
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk