Ble cuphelt: Eikrem-dobbel sendte Molde til Ullevaal

(Molde – Strømsgodset 3–0) Magnus Wolff Eikrem sørget for at Molde-fansen kan bestille tur til Oslo og cupfinalen 1. mai.

Etter to år uten cupfinale på grunn av pandemi blir det fotballfest på Ullevaal stadion. Og onsdag kveld ble det klart at Molde skal møte enten Bodø/Glimt eller Viking.

Molde-kaptein Magnus Wolff Eikrem tok ansvar. Etter 58 minutter scoret han kampens første. Eikrem ble spilt opp av Etzaz Hussain, før han trillet ballen i det lengste hjørnet for Strømsgodset-keeper Morten Sætra.

– Det var veldig gøy å komme til finalen, jeg spilte i finalen i 2014 også, så det blir artig, sier Etzaz Hussain til NRK.

Molde ble cupmester for første gang i 1994 ,etter at de slo Lyn 3–2. Nå skal de spille for sin femte NM-tittel. Dette blir Moldes åttende cupfinale.

JUBEL: Magnus Wolff Eikrem hadde en god dag på jobben.

Etter 78 minutter satte Eikrem inn nok et mål, og kunne juble foran hjemmefansen på Aker stadion.

Og da klokken tikket mot slutt, så satte innbytter Ari Leifsson ballen i eget nett med låret for gjestene fra Drammen fire minutter før slutt.

Strømsgodet-trener Håkon Wibe Lund var skuffet.

– Vi gir bort litt dumme mål, da blir det dessverre Molde som går videre. Vi kjenner på skuffelsen, vi er veldig nære å komme til en finale, sier Lund til NRK.

Cupfinalen spilles 1. mai. Og det blir en historisk finale, for det er første gang en norsk cupfinale i fotball spilles i mai. Normalt spilles cupfinalen i oktober eller november.

Bodø/Glimt møter Viking i den andre semifinalen 21. april.

SCORET: Magnus Wolff Eikrem scoret to mål for Molde i 2. omgang. Her er det første.