Fotball

Graham Hansen: – Engelskmennene gjør rett i å frykte vår link

ULLEVAAL STADION (VG) Caroline Graham Hansen advarer det engelske landslaget i forkant av sommerens EM.

PRESSETREFF: Caroline Graham Hansen møtte pressen i forkant av den siste landslagssamlingen før sommerens fotball-EM.
  • Helene Husvik, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

– Jeg tror det kommer til å være veldig lett. Vi har alltid hatt en bra tone både på og utenfor banen. Jeg tror engelskmennene gjør rett i å frykte vår link, så får vi se om vi klarer å få det ut på banen, sier Graham Hansen om samarbeidet med Ada Hegerberg.

England er blant tre motstandere for Norge i EM-gruppespillet, sammen med Østerrike og Nord-Irland. Nettopp England ble Norges bane i det forrige mesterskapet, da de ble slått ut med 3–0 i kvartfinalen av 2019-sommerens fotball-VM i Frankrike.

Hegerberg er tilbake på landslaget etter nesten fem år i eksil, og er med i troppen som allerede inneholder verdensstjernen Graham Hansen. Selv om det tidvis har vært steile fronter mellom Hegerberg og Norges Fotballforbund, preger ikke det samarbeidet nå.

– Jeg har hatt en god feeling siden Ada kom tilbake, og alltid hatt det med Ada siden vi var yngre. Det hadde vært utrolig kult hvis vi får til det i mesterskap, sier Graham Hansen.

SPENT: Ada Hegerberg sier hun er veldig spent foran sommerens EM. Bildet er fra mandagens trening på Ullevaal.

Hegerberg trekker på sin side frem erfaring som den viktigste forskjellen fra forrige mesterskap der hun representerte Norge.

I EM i 2017 endte Norge opp med null poeng etter tre kamper i gruppespillet.

– Det som er annerledes er erfaring. Vi har fått mer kjøtt på beina, mer tid i Europa og har vunnet på hver vår side, som er viktig å ta med inn i den gjengen her nå, sier Hegerberg på pressetreffet.

– Jeg har vunnet Champions League, har nesten blitt bortskjemt med det, og Caroline som har vunnet med Barcelona. Det er viktig å dra inn sånn erfaring.

– Hva skal til for at Norge klarer medalje?

– EM er et «tricky» mesterskap. Vi gikk fra EM-finale i 2013 til EM i 2017, der vi ikke vant en eneste match. Det er vanskelig å plukke ut hva som er spisskvalitetene til hver enkelt landslag, og jeg føler kampene lever sitt eget liv. Veldig annerledes fra klubbfotball, sier Hegerberg.

DE STØRSTE STJERNER: Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen har vunnet sølvtøy i fleng på sine respektive klubblag. Nå er de gjenforent på landslaget.

Stjerneduoen på landslaget var på hver side av banen da Lyon slo Barcelona i Champions League-finalen i mai.

Graham Hansen forteller på mandagens pressetreff at hun pådro seg et kutt i tåa i den første omgangen av finalen.

Dermed spilte hun større deler av kampen med skade ettersom Barcelona-spilleren spilte samtlige 90 minutter.

– Det ble noen sting. Trodde jeg hadde brukket tåa. Man blir preget når sånne ting skjer.

Graham Hansen serverte en målgivende i det som ble et 3–1-tap for Ada Hegerberg og Lyon i mai.

– Det går veldig bra. Jeg fikk en stempling og hadde maks uflaks. Jeg fikk et kutt som var ganske dypt, og fikk noen sting, men nå er jeg fin.

– Man er jo ikke 100 prosent når man løper rundt der med et kutt i leggen, sier Barcelona-stjernen.

Førstkommende lørdag tar Norge imot New Zealand til en privatlandskamp på Ullevaal hvor det kan hende det blir satt en ny publikumsrekord.

DEN GANG DA: Isabell Herlovsen stormer til Ada Hegerberg og Caroline Graham Hansen i en VM-kvalifiseringskamp tilbake i 2014.

Les mer om

  1. Fotball-EM 2022
  2. Caroline Graham Hansen
  3. Ada Hegerberg