Bekreftet: Grønt lys for oppstart i tysk fotball i mai – ligaen får selv bestemme dato

Den tyske regjeringen har gitt tillatelse til at tysk Bundesliga kan gjenoppta kampaktiviteten tidligst 15. mai.

Erling Braut Haaland og tysk fotball kan snart være tilbake i kampaktivitet.

Tysklands statsminister Angela Merkel og lederne for de 16 tyske delstatene er enige om at Bundesliga skal starte i andre halvdel av mai. Merkel bekreftet opplysningene på en pressekonferanse onsdag.

Det skriver flere medier, blant andre tyske Bild.

Tidligere på dagen hadde regjeringssjefen et møte med lederne for de 16 tyske delstatene.

Bundesliga skal ha fått muligheten til å velge mellom 15. og 22. mai for restart av ligaen. Journalister som følger ligaen tett skriver at også 29. mai er en mulighet.

Men ifølge den tyske sportsavisen Kicker er datoen for fortsettelsen av Bundesliga fortsatt åpen. Avgjørelsen for oppstartsdato vil tas av DFL, den tyske fotballigaen. Det vil skje torsdag. Allerede onsdag kveld melder imidlertid Bild at ligaens styre er enige om at avspark blir 15. mai.

Hvis man faktisk klarer å få startet ligaen, vil det hele selvfølgelig foregå for tomme tribuner.

Erling Braut Haaland og resten av Bundesliga-spillerne kan glede seg over at de tyske myndighetene åpner opp for ligaens fortsettelse i midten av mai.

– Håper på 16. mai

Erling Braut Haalands klubb, Borussia Dortmund, håper på å kunne fortsette sesongen 16. mai.

– Mitt store ønske er 16. mai, hvilket vil sette oss i en situasjon som gjør det mulig å fullføre sesongen før 30. juni. Det må vi klare, ellers må vi forhandle nye kontrakter, sa administrerende direktør Hans-Joachim Watzke til TV-kanalen RTL før onsdagens pressekonferanse.

Mange spillere har kontrakter som går ut 30. juni, datoen da 2019/2020-sesongen offisielt avsluttes i Tyskland og en rekke andre fotballnasjoner. Dersom fotballsesongen strekkes utover den datoen, må det etter alle solemerker inngås separate avtaler rundt dette.

Erling Braut Haalands sjef i Dortmund, Hans-Joachim Watzke, ønsker at oppstart for den resterende Bundesliga-sesongen blir 16. mai.

Fotballen i Tyskland har jobbet på spreng for å legge forholdene til rette for å kunne gjenoppta kampaktiviteten i midten av mai. Målet er å «begrense de økonomiske skadevirkningene» i klubbene.

Den tyske ligaforeningen (DFL) og Det tyske fotballforbundet (DFB) har utarbeidet en detaljert manual for hvordan klubbene skal opptre under strenge smittevernregler når kampene starter opp igjen.

Ifølge tyske medier skal et titall klubber i tysk toppfotball være på konkursens rand etter to måneders kamppause. TV-inntekter fra de gjenstående kampene vil bøte noe på den situasjonen.

Flere har testet positivt på korona

I forrige uke ble de 36 klubbene i Bundesliga og Bundesliga 2 testet for koronaviruset, før de kunne starte opp med normale fotballtreninger.

Allerede før helgen ble det kjent at to spillere og en fysioterapeut hos Köln har testet positivt og er isolert i sine hjem.

Tirsdag ble det også kjent at en spiller og en fysioterapeut hos Borussia Mönchengladbach har testet positivt på koronavirus. Lokale helsemyndigheter har bestemt at ingen av de andre spillerne trenger å settes i karantene fordi det er praktisert sosial distanse.

Les også

Fotballstjerne vakte avsky med skandalevideo. Nå beklager han overfor norske lagkamerater.

Har alt å spille for

Det gjenstår ni serierunder av Bundesliga-sesongen. I tillegg har flere lag en ekstra hengekamp.

Bayern München leder tabellen (55 poeng), fire poeng foran Erling Braut Haalands Dortmund.

Tredjeplass RB Leipzig ligger like bak Dortmund med sine 50 poeng. Etter det følger Borussia Mönchengladbach (49 poeng) og Bayer Leverkusen (47 poeng).

Werder Bremen og Paderborn ligger på nedrykksplass. Men begge lagene har alt å spille for, ettersom de fortsatt kan ta igjen lagene foran dem på tabellen i løpet av sine gjenstående kamper.

(©NTB/100 % Sport)