Norges EM-drøm i tynn tråd etter nytt poengtap

Nok en gang ble det stang ut for Norge i G19-EM.

Jørgen Strand Larsen hadde en gedigen mulighet til å score i Norges 0-0-kamp mot Tsjekkia i G19-EM torsdag. Her sammen med trener Gunnar Halle før mesterskapet.

NORGE G19 - TSJEKKIA G19 0–0

Tross store sjanser ble det kun 0-0 og ett poeng mot Tsjekkia torsdag kveld.

Resultatet gjør at Norge står med to poeng på like mange kamper. Dermed vil søndagens oppgjør mot Frankrike avgjøre om Norge avanserer til semifinale.

– Jeg er misfornøyd med at vi heller ikke klarer å vinne denne kampen. Jeg synes vi spiller en meget god kamp og har bra kontroll mye av kampen. En sur uavgjort. Jeg synes vi fortjener å vinne denne kampen, sa Halle til Norges Fotballforbunds Twitter-kanal etter kampen.

Ett poeng mot Tsjekkia gjør at Gunnar Halles mannskap aller helst må slå franskmennene.

– Nå må vi vel bare slå Frankrike. Det blir en tøff kamp, men jeg synes vi gjør en meget god kamp i da. Vi skal bli vanskelig å score på også mot Frankrike og håpe at vi har litt mer marginer med oss mot dem, uttalte landslagstreneren.

Selv om oppgjøret endte målløst, var Norge svært nære ved å få hull på byllen.

Jørgen Strand Larsen hadde en gigantisk mulighet til å sikre norsk ledelse til pause. Sarpsborg 08-spiller kom seg inn i feltet og dro av en forsvarer, men skuddet gikk på innsiden av stanga og ut.

Like etter pause var Erik Botheim noen skostørrelser unna å sette Edvard Tagseths innlegg i mål.

Norge presset på for seier, og kvarteret før slutt dirret det på ny i metallet i Armenia. Skuddet til Elias Kristoffersen Hagen fra 16 meter gikk i tverrliggeren og over.

Mandagens åpningskamp mot Irland endte 1-1 etter at Norge rotet bort seieren i sluttminuttene.

De to beste i de to gruppene går videre til onsdagens semifinaler. Finalen spilles 27. juli.

Kampfakta:

Tsjekkia – Norge 0-0 (0-0)

EM-sluttspill fotball G19 i Jerevan, Armenia.

Dommer: Sergej Ivanov, Russland

Gult kort: Vaclav Mika (34), Michal Kohut (73), Filip Kaloc (82), David Pichal (87), Tsjekkia.

Norge (4-3-3): Kristoffer Klaesson – Marcus Holmgren Pedersen (Halldor Stenevik fra 63.), Erik Sandberg, Colin Rösler, Philip Slørdahl – Mikael Birk Ugland (Elias Kristoffersen Hagen fra 63.), Johan Hove, Joshua Kitolano – Erik Botheim (Noah Holm fra 76.), Jørgen Strand Larsen, Edvard Sandvik Tagseth.