Bryhn ble skytternes mester

Ole Kristian Bryhn har aldri vært skytterkonge, men torsdag ble han kåret til skytternes mester på Årvoll i Oslo.

Skytteren Ole- Kristian Bryhn tok åttende plass i OL i Rio. Torsdag ble han skytternes mester på Årvoll i Oslo.
  • NTB

– Dette var helt sykt. Jeg følte jeg hadde god kontroll på omgangen. Jeg var litt skjev, men det holdt, sa Bryhn til NRK.

NRK var arrangør av konkurransen sammen med Det frivillige skyttervesenet,

Ole Kristian Bryhn skjøt 248 poeng og satte standarden til dem som skjøt etter ham. Han ledet med to poeng på nestemann, Daniel Sørli, foran de ti siste liggende finaleskuddene.

Sørli skjøt 100 poeng med fem innertiere og la litt press på Bryhn, men han hadde håpet på flere innertiere.

Bryhn har vært en av de beste norske skytterne på luftgevær og rifle de siste årene, men har bare en prinsetittel fra Landsskytterstevnet i 2012. Han har også deltatt i to OL-finaler i matchskyting.

Skytterkonger, -dronninger, -prinser og -prinsesser siden 2000 var invitert til mestermøtet på Årvoll ved siden av landslagsskytterne og noen av de beste unge skytterne.

Jorsett minnepremie

Per Jorsetts minnepremie som beste skytter på tiskudden – tre stående, tre knestående og fire liggende skudd – gikk til Anne Ingeborg Sogn Øiom. Hun skjøt 100 poeng med sju innertiere. Sørli hadde også 100 poeng, men bare fem sentrumstreff.

29 år gamle Øiom fra Randsfjord skytterlag ble skytterprinsesse i 2018. Hun kvalifiserte seg blant de tolv beste til finalen, men skjøt bare 98 poeng.

Beste kvinne

Beste kvinne ble Mette Strandlien fra Ringebu og Fåvang. Hun hadde 245 poeng foran finalen og prikket inn 100 poeng med ni sentrumsblinker. Irene Knudsen Bøe klarte bare åtte innertiere og havnet bak på samme poengsum.