Tidligere Tromsø-spiller dømt til husarrest for brudd på koronaregler

Aleksandar Prijovic, serbisk landslagsspiller i fotball, er dømt til tre måneders husarrest etter at han fredag ble pågrepet for brudd på koronavirusreglene.

Aleksandar Prijovic er dømt til tre måneders husarrest i Serbia for brudd på de strenge reglene som gjelder under viruspandemien.
  • NTB

Prijovic, som til daglig spiller for Al-Ittihad i Saudi-Arabia, var med i en gruppe på 17-18 personer som satt sammen i en restaurant i Beograd. Det er brudd på forbudet mot å være flere enn fem personer i følge.

Restauranten skulle også vært stengt, ifølge den serbiske hovedstadens politisjef Vladimir Rebic.

– Både gjestene og restauranteieren er ansvarlige, sa Rebic til TV-kanalen RTS. Alle som oppholdt seg i restauranten ble pågrepet, blant dem Prijovic.

Den sveitsiskfødte 29-åringen, som i 2012 og 2013 spilte for Tromsø, risikerte ubetinget fengselsstraff, men slipper ifølge serbiske medier med tre måneders husarrest.

Han er serbisk landslagsspiller og scoret i 2017 det avgjørende målet da Serbia kvalifiserte seg til VM-sluttspillet i Russland. Serbia er Norges semifinalemotstander i nasjonsligaomspillet om EM-plass, som er utsatt til i høst.

Aleksandar Prijovic smiler etter en seriekamp mellom Tromsø og Lillestrøm i 2013.

Serbia har svært strenge regler under viruspandemien, og det hersker portforbud mellom åtte om kvelden og fem om morgenen. Personer over 65 år får ikke lov til å forlate sine hjem.

Prijovic er ikke den første serbiske landslagsspilleren som bryter reglene. Real Madrid-spiller Luka Jovic brøt forrige måned et karantenepålegg og dro på fest. Han hevdet at han ikke kjente til reglene, men ble ikke trodd og vil bli straffeforfulgt.

(©NTB)