Liverpool fikk kjempeluke tross nervepirrende sluttminutter

Liverpool økte forspranget til Manchester City til 11 poeng.

Liverpools midtstopper Virgil van Dijk hoppet høyest da Liverpool tok tre nye poeng hjemme mot Brighton lørdag.

Liverpool – Brighton 2–1

Virgil van Dijk, som er finalist når Ballon d'Or skal deles ut mandag, nikket inn begge hjemmelagets mål på dødballer fra Trent Alexander-Arnold før det var spilt en halvtime, men det ble likevel nervøst mot slutten etter at keeper Allison ble utvist og reserven Adrián slapp inn et tabbemål.

– Det var unødvendig. Vi hadde misbrukt utrolige sjanser, sa manager Jürgen Klopp.

– Etter utvisningen kom Adrián kald inn fra benken, men han gjorde to gode redninger, og gutta la igjen alt på banen. Det er utrolig hvor lyst de har til å vinne.

Liverpools keeper Alisson mottok det røde kortet i oppgjøret mot Brighton

Fikk hjelp

Liverpool fikk en hjelpende hånd fra sin tidligere elev Jonjo Shelvey tidligere på dagen da han utlignet til 2-2 i oppgjøret mellom Newcastle og Manchester City. Dermed hadde de røde fra Merseyside muligheten til å øke luken til Pep Guardiolas mannskap.

Og det tok ikke mer enn 18 minutter før ballen lå i målet til Brighton. Scoringen var av det enkle slaget. Et godt slått frispark fra Alexander-Arnold traff van Dijk midt på pannen. I en bue headet nederlenderen inn 1-0.

Kun fem minutter etter gjentok de røde taktikken på en corner, og dermed sto det 2-0. Kvarteret før slutt ble det likevel spenning i kampen da Alisson handset utenfor sekstenmeteren og pådro seg rødt kort. Brighton reduserte da innbytter Adrían ikke oppfattet at spillet var satt i gang.

Liverpool klarte likevel å dra i land en viktig 2-1-seier etter fire minutter tilleggstid.

Adrían måtte inn som reservekeeper da Alisson ble utvist et snaut kvarter før slutt.

Tabbet seg ut

Etter Liverpools annen scoring kom Brighton mer med i kampen og spilte seg til flere målsjanser, uten at de klarte å overliste Alisson Becker. Brasilianeren så ut til å holde nullen for første gang for klubblaget siden comebacket fra skade i starten av oktober.

Men med kvarteret igjen havnet 27-åringen i rampelyset. En lang og presis ball gjennom til innbytter Leandro Trossard skapte trøbbel for sisteskansen. Han endte opp med å ta ballen med armene utenfor sekstenmeteren, og dermed hadde ikke dommer Martin Atkinson annet valg enn å vise det røde kortet.

Inn fra benken kom Adrián, som havnet i fokus på direkten. I det Atkinson blåste i gang spillet sto spanjolen og dirigerte muren. Det oppfattet Lewis Dunk, som nærmest tuppet inn reduseringen til 2-1 i det åpne målet.

To minutter før slutt glapp Adrián en enkel heading midt på seg, men han klarte å fange returen.

Premier League

SVUTMP
1Manchester City66001631318
2Tottenham Hotspur5410135813
3Liverpool5410124813
4Arsenal541094513
5Brighton5401157812
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk