Fotball

Kaptein Skjelbred: - Lett å skylde på én person

Spillerne tar Per-Mathias Høgmo i forsvar.

Per-Mathias Høgmo så irritert ut etter å ha sett seg ned på benken underveis i kampen.
  • Odd Inge Aas
    Journalist
  • Nicholas Bergh
    Journalist

OSLO/BAKU: Aserbajdsjan var laget Norge skulle slå, for å blåse nytt liv i VM-håpet. Men etter 0-1 i Baku ligger Norge seks poeng bak Aserbajdsjan i VM-kvalifiseringsgruppen — etter kun to kamper.

Det fører til at presset på Per-Mathias Høgmo når nye høyder. Etter kampen gjorde Høgmo det klart at han ikke kommer til å trekke seg. Spillerne slo også ring rundt den utskjelte landslagssjefen.

— Det er lett å skylde på én person når det går som det går. Men vi er en spillergruppe, det er mange på banen som må ta skylda, ikke Per-Mathias, sier Per Ciljan Skjelbred til Aftenposten.

VI SAMLET REAKSJONENE FRA SOSIALE MEDIER:- Jon Almaas tar over landslaget.

- Det blir for simpelt

Skjelbred ble pekt ut som Norges dårligste spiller av fotballekspert Lars Tjærnås etter kampen. Midtbanemakker Ole Selnæs støtter Skjelbred i at Høgmo fortsatt har tillit i spillergruppen.

— Så lenge han er trener, har jeg full tillit til det, og jeg forholder meg til det, sier Selnæs.

Selnæs ønsket ikke å kommentere horden av aviskommentatorer, deriblant Aftenpostens Ola Bernhus, som krever Høgmos avgang lørdag kveld. Det ville heller ikke midtstopper Stefan Strandberg.

Her fortviler Markus Henriksen i Baku, der Norge tapte for Aserbajdsjan lørdag kveld.

— Det blir for simpelt. Han kan ikke gå inn i deres boks og skyte ballen i mål. Det er vi spillere som må gjøre den jobben. Vi har mer enn nok sjanser. Det er vår feil at det ikke blir mål. - Gir han dere fortsatt troen på at dere kan gå ut og vinne fotballkamper?

— Ja, ja. Absolutt. Tar man bort resultatet og ser litt på prestasjonen, så dominerte vi fullstendig. Det handler ikke om motivasjonen og hva han gjør med oss. Det handler om å få den ballen i mål, sier Strandberg.

KOMMENTAR: «Lykke til mot San Marino, Per-Mathias. Så bør det være slutt»

- Vi har nok sjanser

Markus Henriksen, som fikk sjansen fra start i en offensiv midtbanerolle lørdag kveld, sluttet seg til rekken av landslagsspillere som forsvarte Høgmo.

— Han gir oss absolutt fortsatt troen. I dag har det med kvalitet i begge ender å gjøre. Vi har rett og slett ikke nok tur. Vi har nok sjanser til å vinne her, sier Henriksen.

Norgestår altså med null poeng etter to kamper av VM-kvalifiseringen. Åtte kamper gjenstår, og Norge må komme på andreplass for å komme til play-off.

Aftenpodden Sport: Totalslakter nytt FIFA-forslag som kan hjelpe Norge:

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball