Fotball

Kaptein Skjelbred: - Lett å skylde på én person

Spillerne tar Per-Mathias Høgmo i forsvar.

Per-Mathias Høgmo så irritert ut etter å ha sett seg ned på benken underveis i kampen. Foto: NTB SCANPIX

 • Odd Inge Aas
  Journalist

OSLO/BAKU: Aserbajdsjan var laget Norge skulle slå, for å blåse nytt liv i VM-håpet. Men etter 0-1 i Baku ligger Norge seks poeng bak Aserbajdsjan i VM-kvalifiseringsgruppen — etter kun to kamper.

Det fører til at presset på Per-Mathias Høgmo når nye høyder. Etter kampen gjorde Høgmo det klart at han ikke kommer til å trekke seg. Spillerne slo også ring rundt den utskjelte landslagssjefen.

— Det er lett å skylde på én person når det går som det går. Men vi er en spillergruppe, det er mange på banen som må ta skylda, ikke Per-Mathias, sier Per Ciljan Skjelbred til Aftenposten.

VI SAMLET REAKSJONENE FRA SOSIALE MEDIER:- Jon Almaas tar over landslaget.

- Det blir for simpelt

Skjelbred ble pekt ut som Norges dårligste spiller av fotballekspert Lars Tjærnås etter kampen. Midtbanemakker Ole Selnæs støtter Skjelbred i at Høgmo fortsatt har tillit i spillergruppen.

— Så lenge han er trener, har jeg full tillit til det, og jeg forholder meg til det, sier Selnæs.

Selnæs ønsket ikke å kommentere horden av aviskommentatorer, deriblant Aftenpostens Ola Bernhus, som krever Høgmos avgang lørdag kveld. Det ville heller ikke midtstopper Stefan Strandberg.

Her fortviler Markus Henriksen i Baku, der Norge tapte for Aserbajdsjan lørdag kveld. Foto: NTB SCANPIX

— Det blir for simpelt. Han kan ikke gå inn i deres boks og skyte ballen i mål. Det er vi spillere som må gjøre den jobben. Vi har mer enn nok sjanser. Det er vår feil at det ikke blir mål. - Gir han dere fortsatt troen på at dere kan gå ut og vinne fotballkamper?

— Ja, ja. Absolutt. Tar man bort resultatet og ser litt på prestasjonen, så dominerte vi fullstendig. Det handler ikke om motivasjonen og hva han gjør med oss. Det handler om å få den ballen i mål, sier Strandberg.

KOMMENTAR: «Lykke til mot San Marino, Per-Mathias. Så bør det være slutt»

- Vi har nok sjanser

Markus Henriksen, som fikk sjansen fra start i en offensiv midtbanerolle lørdag kveld, sluttet seg til rekken av landslagsspillere som forsvarte Høgmo.

— Han gir oss absolutt fortsatt troen. I dag har det med kvalitet i begge ender å gjøre. Vi har rett og slett ikke nok tur. Vi har nok sjanser til å vinne her, sier Henriksen.

Norgestår altså med null poeng etter to kamper av VM-kvalifiseringen. Åtte kamper gjenstår, og Norge må komme på andreplass for å komme til play-off.

Aftenpodden Sport: Totalslakter nytt FIFA-forslag som kan hjelpe Norge:

Les mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Slik forklarer Høgmo at han ikke vil trekke seg

 2. FOTBALL

  Disse elleve starter mot Tyskland

 3. FOTBALL

  «Vi trodde ikke norsk landslagsfotball kunne synke lavere. Det kunne den, tydeligvis»

 4. FOTBALL

  Er dette Norges startellever mot Aserbajdsjan?

 5. FOTBALL

  Er dette Norges startellever mot Aserbajdsjan?

 6. FOTBALL

  Høgmo: - Helt sikker på at jeg er rett mann til å lede Norge