Fotball

- Micke er ingen hvem som helst

Roar Strand, Ivar Koteng og Tove Moe Dyrhaug hyller Dorsin. Skriv din egen avskjedshilsen til RBK-legenden.

Dorsin bidro fra dag én i Rosenborg-drakta, sier tidligere lagkamerat Roar Strand. Her er Dorsin og Strand med pokalen under seiersseremonien etter eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Aalesund på Lerkendal stadion i Trondheim i 2009.
 • Kjersti Havdal
  Adresseavisen

Fredag ble det kjent at Mikael Frank «Micke» Dorsin legger opp som fotballspiller. Dermed er en nesten 20 år lang fotballkarriere over for svensken som de siste 13. sesongene har slitt gressmatta på Lerkendal stadion.

 • Skriv din avskjedshilsen til Micke i kommentarfeltet.

Fremadstormende svensk prins

Roar Strand er blant spillerne som har delt både opp— og nedturer med Dorsin. Strand husker godt da han fikk ny lagkamerat i 2004. — Dorsin har hatt en bra karriere i klubben. Han kom som en svensk prins med langt, lyst hår. Han var en fremadstormende spiller som bidro fra dag én. Han kom veldig lett med i gjengen og i laget, sier Strand.

Mikael Dorsin og Roar Strand deler mange minner sammen som forsvarsspillere for RBK. Her jubler de etter å ha sikret seriemesterskapet i eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Rosenborg i 2009.

Sammen deler de to forsvarsspillerne minner om blant annet seriegull og Champions League-kamper.

— Han har 11 titler, noe som sier litt om hva han har vært med på, og hva han har betydd for klubben. Han har vært kaptein i noen år og vært en viktig bidragsyter som er godt likt av både lagkompiser og ikke minst av publikum, sier Strand.

- Tilførte laget trygghet

— Dorsin har vært lederen i spillergruppa og har hatt stor betydning i de årene jeg har vært her, sier Ivar Koteng.

Styrelederen i Rosenborg ballklubb beskriver 34-åringen som en samfunnsengasjert og ansvarlig fyr med betydelige ressurser. Koteng ble styreleder i Rosenborg i 2012, i tida før observerte han Dorsin fra tribunen.

— Jeg husker han godt fra de årene jeg var tilskuer, det var store perioder da Rosenborg vant mye, og Dorsin var en ung, offensiv og god spiller som tilførte laget trygghet, sier Koteng.

Dorsin har vært godt likt av både lagkamerater og publikum. Her fra da Rosenborg ble seriemestere etter eliteseriekampen mellom Strømsgodset i fjor.

— Han er imponerende

Daglig leder og arrangementssjef, Tove Moe Dyrhaug, i Rosenborg ballklubb mener Dorsin har en spesiell plass i Rosenborgs historie.

— Du kan si at Micke ikke er noen hvem som helst. Han er den femte i rekka med flest kamper med over 400 kamper. Da sier det seg selv at han har vært i klubben lenge, sier Moe Dyrhaug, som beskriver Dorsin som en toppidrettsutøver som alltid gir 100 prosent.

— Han er også en ledertype og en fantastisk person både på og utenfor banen. I tillegg til å være en god fotballspiller har han tatt en god utdannelse og han er småbarnsfar. Han er imponerende, sier Moe Dyrhaug.

Flere eliteseriesaker:

Les også

 1. Da Daniel Braaten strøk prøvespilleren på kinnet, skjønte Brann-sjefen at de måtte hente ham

 2. Dette er Dorsins fem største oppturer – og nedturer

 3. Bruttern gjør endringer i forsvarsfireren

 4. Politiet har gitt to RBK-supportere besøksforbud

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt19115340192138
2Molde19114446232337
3Kristiansund1911262722535
4Rosenborg19104540251534
5Lillestrøm1910453124734
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK