Fotball

Enighet om lønnskutt i Stabæk

<p>Stabæk og spillergruppen er kommet til enighet om lønnskutt for sesongen 2010. Lønningene reduseres med i underkant av 9 prosent.</p>

OSLO 20090614: Stabæks Daniel Nannskog måtte gå av banen etter en skade under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Stabæk på Ullevaal stadion i Oslo søndag kveld. Kampen endte 0-1.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Foto: Solum, Stian Lysberg

 • 100% Sport

I utgangspunktet sa Stabæk-spillerne nei til å gå ned i lønn, mens ledelsens opprinnelige utspill var et kutt på 15 prosent. Etter en tøff forhandlingstid ble endelig enighet oppnådd i forkant av lørdagens trening.

Sparepakken innebærer kutt i både lønn, avtalte utbetalinger i såkalt «sign-on-fee» og bonusavtaler.

– Det har vært masse møtevirksomhet, og det er riktig å si at det har vært tøft, men vi har aldri kranglet, sier Stabæks styreleder Ingebrigt Steen Jensen i en kommentar til NTB.

Han har sammen med Tor Q. Aaserød ledet forhandlingene på vegne av klubben. Inge André Olsen, Morten Morisbak Skjønsberg og Christian Keller har sittet i spillernes forhandlingsutvalg. Også Stabæk Holding har naturlig nok vært løpende orientert og involvert i det som er en viktig innledning på Stabæks nødvendige snuoperasjon i krisetidene som har rammet klubben.

Roser spillerne

– Hele prosessen har vært krevende, men spillerutvalget har vært fantastisk i denne saken, sier Steen Jensen til NTB. Han fortsetter med både forhandlinger og sparekniv allerede mandag. Den sportslige delen av Stabæk-systemet skal kutte en sum penger på i overkant av ti millioner kroner, og hele trener— og støtteapparatet må også bidra til den ganske formidable innsparingspakken.

Spillernes lønnskutt gjelder fra 1. januar 2010. Kostnadsnivået for resten av 2009-sesongen har Stabæk «en viss kontroll på». Tre spillere har forlatt eller skal forlate klubben og tar dermed med seg betydelige lønnspakker. Fredrik Risp (leieavtale) og Christian Keller (i Stabæk til 22. juli) går til tyrkisk fotball. Zdenek Senkerik (leieavtale) går tilbake til Slavia Praha.

Sportsdirektør Lars Bohinen kan ellers forsvinne før 1. januar neste år. Han vil ikke bli erstattet, men vil uansett stå på lønningslisten ut året.

Nye oppgaver

– Krisen er selvfølgelig ikke avblåst. Vi må hente inn kapital som skal favne både sport og event i løpet av noen uker. En sum på 25-30 millioner er det vi snakker om. For å kunne skaffe de pengene må vi nå vise at vi har kontroll på fremtiden, sier styreleder Ingebrigt Steen Jensen.

– Det kan være aktuelt å hente inn aksjekapital i to steg: Større investorer kommer inn i første omgang, deretter henvender vi oss til fans, tilskuere og foreldre med tanke på et større økonomisk eierskap, sier han.

Det nye selskapet vil ikke ha noen eierandel i klubbens nye hjemmebane, som nå i praksis eies av Kjell Ulrichsen. (©NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt302631103327181
2Molde30202877364162
3Vålerenga301510551331855
4Rosenborg30157850351552
5Kristiansund301212657451248
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien

Relevante artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Bohinen slutter i Stabæk

 2. FOTBALL
  Publisert:

  - Umulig å drifte videre som nå

 3. FOTBALL
  Publisert:

  - Økonomien avgjorde

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Hva skjedde med Stabæk?

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Nødlanding på Fornebu

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Jönsson: - Ingen avtale med RBK