Fotball

Nysveen tilbake – i HamKam

<p><strong>HAMAR (<a href="http://www.h-a.no">h-a.no</a>):</strong> Etter fjorårets sesong ga Brumunddal-spilleren Magnus Nysveen (24) seg. Nå er han tilbake i HamKam.</p>

FOTBALLSveumBrumunddal - Senja 4-1Magnus Nysveen Original bildetekst: Foto: Henning Rugsveen

  • Mattis Røhne

– Vi har lett etter en spiller som kan spille både høyre back og midtstopper; en som primært kommer fra distriktet vårt. Jeg trodde Magnus Nysveen hadde lagt opp, men så tok jeg kontakt, og onsdag var han med på trening med oss, sier HamKam-trener Vegard Skogheim.

Har fått mange tips

– Jeg har fått mange tips om Nysveen også tidligere, og jeg vet jo hva han står for. Det er en spillende midtstopper med fart, og en trenger ikke dra så langt etter gode spillere bestandig. Magnus er en lokal spiller som passer godt inn i profilen vår, mener Skogheim.

– Er det slik å forstå at dere signerer Nysveen hvis han ønsker å spille for HamKam?

– Vi er interessert og vil gjerne ha ham på trening, og da er vi jo et stykke på vei. Jeg vet han har hatt en skadefrekvens, så fysioterapeuten vår kommer også til å se litt på han, sier Skogheim.

– Det er moro, så klart, å bli kontaktet av HamKam, sier Magnus Nysveen til HA-sporten.

– Jeg hadde tenkt å ta et friår fra fotballen for å se hvordan det var. Men da jeg ble oppringt fra HamKam, ble det veldig fristende å si ja. Det ble endringer i planene, men dette kunne jeg ikke takke nei til.

Nå skal Magnus i første omgang trene med laget, for å se hvordan det går, men både han og HamKam-trener Vegard Skogheim ser positivt på at det kan ende opp med kontrakt.

Magnus blir da også med til La Manga når HamKam drar på treningsleir i neste uke.

Debuterte 17 år gammel

Han debuterte på Brumunddals A-lag 17 år gammel, og 24-åringen har sju sesonger bak seg på bestelaget. I den perioden har han også vært så vidt inne og trent med HamKams A-lag, og på videregående gikk han på topputøverlinjen på Katta og hadde Tom Jacobsen og Frode Birkeland som fotballtrenere.

Magnus har tidligere slitt med en kneskade, men mener å ha den under kontroll nå.

– Det var verst det året vi rykket opp med Brumunddal, men de to siste sesongene har det stort sett gått greit, sier Nysveen, som synes det er moro å få sjansen i HamKam.

Med Magnus på laget kan også HamKam få et ekstra angrepsvåpen. Det er blitt en del mål i Dala etter Nysveens lange innkast.

Les mer om

  1. Fotball 1. div