Fotball

Ny smell for Barcelona

Tapte 0-1 for Granada i La Liga lørdag. Yacine Brahimi ble matchvinner etter et kvarter.

Lionel Messi har problemer med å tro sine egne øyne i Granada lørdag kveld.

Det har vært en fryktelig uke for Barcelona, som onsdag ble sendt ut av Champions League med 0-1-tap for Atlético Madrid. For første gang på sju år spilles semifinalene uten den katalanske klubben.

Lørdagens tap var en gave til hovedstadsklubbene Atlético og Real. Sistnevnte takket for sjansen og tok seg forbi Barcelona med 4-0-seier over Almería senere lørdag. Angel Di Maria, Gareth Bale, Isco og Alvaro Morata scoret målene.

Real Madrid har dermed like mange poeng som serieleder Atlético, som møter Getafe i byderby søndag. Med seier i fem av sesongens seks gjenstående kamper vil Atlético Madrid bli mester for første gang på 18 år.

Selv uten Cristiano Ronaldo, som fortsatt er ute med skade, tok Real Madrid en enkel seier over Almería. Barcelona snublet mot et annet lag i bunnsjiktet.

Vanskelig å forklare

– Dette var et steg tilbake. Av og til er det vanskelig å forklare hvorfor man taper. De hadde bare en sjanse. Vi gjorde alt unntatt å score, sa Andres Iniesta etter en kamp hvor Barcelona hadde 80 prosent ballbesittelse og 29 avslutninger.

Lørdag måtte trener Gerardo Martino stable på beina en improvisert forsvarsfirer med reservene Adriano og Martino Montoya på backplass og midtbanespillerne Javier Mascherano og Sergio Busquets i midtforsvaret. Granada utnyttet usikkert forsvarsspill da Brahimi stormet forbi Busquets og scoret.

Neymar, Cesc Fàbregas, Lionel Messi og Iniesta hadde mange gode sjanser til å utligne da Barcelona dominerte kampen, men Orestis Karnezis storspilte i hjemmelagets mål.

Da Karnezis omsider måtte kapitulere, dukket Tiego Llori opp på streken og stoppet Neymars avslutning.

– Ikke vår dag

Pedro hadde den siste Barcelona-sjansen på overtid, men Karnezis reddet og løftet Granada til tre kjærkomne poeng som gir seks poengs luke til nedrykksstreken.

– Nå har vi ikke lenger avgjørelsen i egne hender. Jeg kunne ikke bedt om mer fra spillerne. De prøvde alt for å score og skapte mye, men det var ikke vår dag, sa Martino.

Nederlaget hjalp ikke på Barcelonas selvtillit foran onsdagens cupfinale mot Real Madrid, men revansjlysten er nok desto større.

Hos mesterligasemifinalist Real Madrid er stemningen bedre før cupfinalen.

(©NTB)

Les mer om

  1. Spansk fotball
  2. Granada CF
  3. Liga BBVA