Fotball

– Avgjøres om kort tid

<p><strong> <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte2008&amp;matchId=259631&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false#259631">Spania — Italia 0-0 eeo, 4-2 på straffer:</a></strong> Roberto Donadonis videre landslagsskjebne skal opp til vurdering i løpet av de neste dagene.</p>

Italy manager Roberto Donadoni
  • Ole Kristian Sagbakken

WIEN: – Vi har snakket med Roberto allerede. Vi håpet å gå videre, men selv om vi har tapt, har laget spilt på et nivå vi italienere kan være bekjente av. Nå skal vi møtes i løpet av de neste dagene og diskutere hva som vil skje, sa presidenten i det italienske fotballforbundet, Giancarlo Abete, til pressen søndag kveld.

For etter at Donadonis menn røk ut på straffer for Spania, tok det ikke mange minuttene før spørsmålene om trenerens framtid dukket opp.

Donadoni har som kjent forlenget med ytterligere to år. men kontrakten inneholder en klausul som kan gjøre at han mister jobben allerede nå, dersom forbundet ikke finner EM-innstatsen tilfredsstillende.

Donadoni selv ville ikke si så mye om dette:

– Jeg venter og ser hva som skjer. Noe annet kan jeg heller ikke gjøre. Det er utenfor min kontroll, og jeg er rolig på dette akkurat nå, sa han.

– Stolt

Han ville videre ikke høre noe som helst snakk om at Italia har underprestert i årets EM.

– Jeg er stolt over spillerne mine, og tenker ikke på slike spørsmål overhodet. Jeg kunne ikke bry meg mindre om hva dere mener om hvor langt vi burde nådd. Jeg er stolt, sa han.

Han ble også spurt om årsaken til at Daniele De Rossi tok straffespark (som han bommet på), til tross for at han slet med skade. For Donadoni selv sa at han var usikker på byttet med Del Piero, nettopp fordi De Rossi slet.

– Akkurat det ble vi enige om sammen. De som følte seg mest klare, skjøt. Det er ikke noe å gjøre med det, sa Donadoni.

Også stolt

Var stemningen noe trykket i den italienske leiren etter oppgjøret, var Luis Aragones en blid mann sent søndag.

– Jeg følte meg trygg på at Iker Casillas ville redde straffer. Vi finstuderte italienernes favorittskudd før kampen, og Iker var klar, sa han.

Så klar at han reddet både De Rossi og også Angelo Di Natales skudd, og ble kveldens helt.

– Og dette ble en kamp mellom to stiler. Italia som ville forsvare seg, vi som ønsket å angripe. Nå er vi i semifinalewn, og skal gjøre vårt for at det blir finale, fortsatte Aragones.

– Hva nå med russerne?

– De virker veldig sterke. Vi kommer til å fokusere på deres gode sider – som tempoet med ball, samtidig som vi må tenke på oss selv inn mot den kampen, svarte Aragones.

Les også

  1. &ndash; &laquo;Synderen&raquo; Donadoni må gå

  2. - Casillas er Gud

  3. Døde og begravde!

  4. Donadoni følte med spillerne

  5. Gigantkampen i bilder!

Les mer om

  1. Fotball-EM