Klubbløse Riise: - Det er flere klubber i Norge som vil ha meg

Aller helst vil den tidligere Liverpool-proffen fortsette i utlandet.

John Arne Riise fikk et gjensyn med Anfield sist helg. Her med Louise Angelica Marcussen i garderoben.

LIVERPOOL: John Arne Riise kan spille for AaFK i løpet av de neste to sesongene.

Etter at India-eventyret tok slutt er 35-åringen klubbløs, men det trenger ikke å bli langvarig.

— Lysta til å fortsette utenlands er der om rett klubb fra rett sted dukker opp. Om ikke, så vet jeg det er flere klubber i Norge som vil ha meg. Jeg trener bra på egenhånd og skal bruke januar godt til å finne meg en ny klubb, sier eldstebror Riise.

Les også

Aalesund gir opp John Arne Riise-overgang

AaFK aktuelt

Tidligere har John Arne Riise trent med Vålerenga, og han sluttet fred med AaFK i fjor.

— Jeg er på talefot med Henrik Hoff. Vi har lagt ting bak oss og AaFK er interessert i meg. Jeg har mye lederskap og erfaring å bidra med om jeg kommer dit som 35-36-åring, mener Riise.

Både Norsk Tipping og Norges Fotballforbund har tydelig flagget at spill i Tippeligaen ikke er forenlig med å arbeide for et utenlandsk spillselskap.

Det var før den nye Discovery-avtalen, og Riise tror ikke noen kan hindre han i å utføre levebrødet sitt i en norsk Tippeligaklubb.

— Betsson har sagt de vil støtte meg og gi meg fri i den perioden jeg spiller i Norge. Jeg tror mye forandrer seg til neste år når Discovery tar over Tippeligaen. Alle forstår nok at Norsk Tipping ikke kan nekte meg å spille fotball i Norge, fortsettter Riise.

Godt valg

Bånda til lillebror Bjørn Helge har alltid vært tette, og brødrene snakker sammen nesten hver dag.

— Han har skaffet seg mye erfaring og er en ekte ledertype. Det er et godt og fornuftig kaptein-valg av AaFK-trenerne. Bjørn Helge er rette mann til å gå foran i den spillergruppa, sier Riise.

Han blir 36 år i september, men ser for seg flere år som aktiv. Etter det venter en trenerkarriere.

— Jeg er fotballspiller og elsker å trene, og jeg kan holde det gående til jeg er 40. Målet er å ta C- og B-trenerkurs i år, og kanskje jeg også rekker A-kurs, forteller Riise videre.

Han ble en erfaring rikere i India, der 35-åringen brøt kontrakten med Delhi Dynamos halvannet år før den gikk ut.

— Nivået var greit, men jeg følte jeg lå et hakk over dem. Det er en ny liga som har litt å lære, men fotballmessig hadde jeg lite å klage over. Det var fantastiske mennesker og utrolig å være der med dem. Det var livet utenfor bana som ikke passet for meg, sier John Arne Riise.

Les også

Riise: - Tårene triller mens jeg synes synd på meg selv

Rørende gjensyn med Anfield

John Arne Riise var tilbake på Anfield.

Lørdag var John Arne Riise tilbake i hjemmelagets garderobe på Anfield. Sittende på sin gamle plass var 35-åringen tydelig berørt.Det var tid for ettertanke fra plassen han mottok de siste instrukser fra Liverpool-managere som Gerhard Houlier og Rafael Benitez.

— Dette er veldig spesielt, og vekker mange minner. Jeg hadde syv utrolig fine år her, og møtte mange fantastiske mennesker, forteller Riise.

Hestesparket

Ålesundsgutten scoret ti mål i sin første sesong på Anfield.

Blant annet det spektakulære frisparksmålet mot Manchester United.

Liverpool-fansen synger fortsatt om kanonkula fra 2001. — Det var et av de absolutte høydepunktene mine. Jeg husker jeg traff ballen så reint, at jeg nesten ikke kjente berøringen, minnes Riise.

7. januar fikk han også æren av å servere tidenes toppscorer i klubben, Ian Rush, under en oppvisningskamp med Liverpool Legends i Australia.

— Det var utrolig godt å være med. Samtidig er det en stor ære, og viser jeg har gjort noe rett, smiler 35-åringen.

Klopp ingen flopp

Riise følger godt med på hva som skjer med klubben han spilte to Champions League-finaler med.

35- åringen mener Jürgen Klopp var både en riktig og god ansettelse, i en periode Liverpool sliter med å finne tilbake til gammel storhet.

— Jeg er glad han kom hit, men samtidig tror jeg det blir svært tøft å klare en topp 4- plassering i år. Klopp trenger en oppkjøring, der han kan hente sine spillere som passer inn i hans system. Liverpool blir mye bedre neste sesong, slår mannen med flest norske landskamper fast.