Fotball

Fortsatt storebror fra Tromsø mot lillebror fra Bodø

SUPPORTERBLOGG: Isbjørner mot tannbørster, Isberget mot en horde.

RIVALER: Runar Espejord i duell med Bodø/Glimts Vieux Sané i november 2015.
 • Arne J. Johnsen

Vi skrur tiden tilbake. 1 november 2015. Regnet deiser ned og vinden suser over Alfheim og det står om TILs videre eksistens i eliten. Bortelaget tar ledelsen, men 2 kasser fra Zdenek Ondrasek og en scoring av lokale Mikael Norø Ingebrigtsen gjør at man vinner 3-1. Plassen berges og en klassiker av ett slag om Nord-Norge er nedskrevet i historiebøkene.

Nå er vi her igjen. Ting har ikke forandret seg, klubbene er de samme, det er storebror fra Tromsø mot lillebror fra Bodø. Det ypperste Nord-Norge kan by på av spillere og mennesker i landsdelens og landets vakreste by mot en gjeng halvknekte gule tannbørster fra blåsbortbyen i Nordland.

Arne J. Johnsen

Årets første slag om Nord-Norge på fotballens nasjonaldag er ikke en match som er like avgjørende som kampen i november i fjor, men som i fjor på samme dato når lagene møttes i Bodø er det to lag som sliter og er på nedre halvdel av tabellen. Den gangen vant Glimt og det ble en veldig viktig faktor for at sesongen til de gule snudde.

To lag i svak form

Glimt startet sesongen bra med 2 seiere og 1 uavgjort på sine tre første kamper før hele 6 tap ble notert ned i boka. Uavgjort mot VIF i sin siste kamp har neppe gjort selvtilliten noe bedre i den gule garderoben før de skal til Nordens Paris for å ydmykes.

Les også

Lynraske George Lewis (15) avgjorde mot Bodø/Glimt

TILs sesongstart var også veldig lovende. 3 uavgjorte i starten, blant annet med sterke bortepoeng i Molde og Skien før sesongens første seier kom mot Godset i runde 4. Rekka etter det har gitt en seier, men vært trist sorti med 4 tap og 1 uavgjortkamp. På hjemmebane har dog TIL spilt gode matcher og det skal ikke være noen tvil om at Glimt skal slås for å sette standarden for resten av sesongen.

Det kommer til å bli kok

Tromsøs Marin Orsulic i duell med Bodø/Glimts Alexander Sørloth i kampen mellom de to lagene i fjor høst.

Med ett smekkfullt Alfheim, Sofiene Moussa i spissen og en knallsterk defensiv struktur er det på tide at TIL nå gir sine trofaste en offensiv kjempefest. Man har slitt med å score mål, men er man storebror slik TIL er så blir Trond Olsen og lillebror skutt i senk. Glimts keeper bør egentlig bare plassere seg inni målet slik at han ikke bruker så lang tid på å hente ballene ut fra nettet. Også den nordnorske duellen mellom ungdommene Mikael Ingebrigtsen fra Tromsø og Mathias Normann fra Svolvær vil sette ekstra fyr på kampen.

Les også

Kapteinen forsov seg og ble benket. Så gav han tidenes svar på tiltale

Det kommer som alltid til å bli kok, det kommer til å smelle, det kommer til å bli gule kort og mest sannsynlig vått vær igjen. Og det blir mål, flest fra den rød-hvite leiren. Kampen skal avsluttes med en Trond Olsen som surmuler, utenom tre poeng er det ingenting smaker bedre enn det.

Supporterkrigen har vært i gang en god stund og det vil bli en fest også på tribunen, så får man håpe at bortefansen og gjerne bortelaget blir så bergtatt av den flotte storbyen de er kommet til at de svikter helt når det gjelder. Det er jo forståelig at slik kan skje når man kommer fra en liten bygd med vind, vind og atter vind som daglig vær.

Isbjørner mot tannbørster, Isberget mot en horde. Dette kan ikke en gang bli kamp!

Les også

 1. «Målforbannelsen Flovik må finne en løsning på»

 2. Henrik (22) imponerte etter ni måneder i kulden: - Det er beundringsverdig

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm86201751220
2Viking96211871120
3Molde8512158716
4Strømsgodset84131111013
5Bodø/Glimt7331159612
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Supporter
 2. Eliteserien
 3. Tromsø IL
 4. Bodø/Glimt