Fotball

Vålerenga er reddet, men bare økonomisk

Salget av Deshorn Brown til Kina redder VIF økonomisk. Men sportslig skriker klubben etter en redningsmann.

Kjetil Rekdal kan få en tung høst som Vålerenga-trener. Lørdag ble det stortap mot Brann. NTB Scanpix

 • Kjetil Flygind

301 dager etter at han scoret sitt første seriemål i VIF-comebacket, var Moa tilbake i målprotokollen. Kanskje er 30-åringen på gang, og er den spilleren som kan berge VIF ut av problemene. Men tiden er knapp. I Bergen ble Vålerenga ydmyket og avkledd.

For nedrykkstruede Vålerenga tok ledelsen i Bergen, men endte med å gå på sesongens tiende tap etter en sterk snuoperasjon av Lars Arne Nilsens hjemmelag.

Mohammed «Moa» Abdellaoue sendte VIF i føringen i 1. omgang, men Kristoffer Barmen, Deyver Vega, sistnevnte via foten til VIF-forsvarer Simon Larsen, Steffen Lie Skålevik og Erik Huseklepp snudde til seier for de røde fra vest. Som ga Kjetil Rekdal & co. en skikkelig på tygga.

Vålerenga ligger nede i nedrykksgjørma, på kvalikplass, og går en tøff høst i møte.

- Jeg har lenge vært klar over at vi er i trøbbel. Vi tapte fire kamper i starten av sesongen, har slitt med økonomien, så trasig har det vært her lenge. Men at vi skulle stå med 11 poeng etter 15 kamper hadde ingen trodd. Nå må alvoret gå opp for alle. Kanskje må det noen brutale ting til på og utenfor banen, sier Rekdal til TV 2 etter kampen.

Og legger til at nesten skulle ønske han kunne spille selv for å hjelpe.

Les også

Vålerenga ydmyket av Brann

Goalgetterscoring

VIF var med på notene i Bergen, og scoret på kampens første skikkelige målsjanse. Men klarte ikke å ta vare på ledelsen, og klarte heller aldri å slå tilbake da de havnet under.

Et bitte lite lys i mørket, hvis man leter godt, var at Moa igjen scoret mål.

Den tidligere landslagsspissen og Tyskland-proffen har ikke vært i nærheten av det mange håpet på og drømte om da 30-åringen vendte hjem etter flere år i Bundesliga.

Skader, skader og atter skader har åpenbart satt Moa tilbake. Derfor smakte nok årets første seriemål godt for Oslo-gutten som styrte inn 0-1 etter 20 minutter på litt god, gammelt Moa-vis etter et flott innlegg fra høyreback Robert Lundström. Han var på rett plass til rett tid og skled inn kampens første mål.

Les også

Lillebror Ingebrigtsen tok sensasjonelt EM-gull etter enorm avslutning

Brown-salg berger driften

Og nå blir det viktig for Kjetil Rekdal å få blåst liv i spissen. For rett før helgen ble Deshorn Brown (25) solgt til kinesisk fotball.

Deshorn Brown fortsetter karrieren i Kina. NTB Scanpix

Jamaicaneren scoret seks seriemål før han forsvant til Shenzhen FC for rundt 10 millioner kroner. Dermed er det bare Moa og Elías Már Ómarsson igjen på Valle til å løse spissoppgavene.Salget av spissen gjør at VIF-troppen blir svekket, men var nødvendig økonomisk. Aftenposten kunne i april avsløre at VIF allerede da styrte mot et underskudd på 10-15 millioner kroner. Derfor er 10 millioner for Brown sårt tiltrengte midler. Det berger klubbdriften ut året.

Det skal etter det Aftenposten kjenner til ha vært uenigheter internt i klubben om salget av spissen. Men økonomisk hadde Kjetil Rekdal & co. strengt tatt ikke noe valg.

Les også

TV 2-profil slakter Barcelonas støttekampanje for straffedømte Messi

Les også

RBK trodde de hadde ny keeper i boks

To ansikter

Det er ikke bare utenfor banen det har vært mye styr. På banen har også VIF hatt en tendens til å rote det til for seg selv. Så også i Bergen. Selv om ny førstekeeper Marcus Sandberg reddet mesterlig fra Jakob Orlov, kunne Kristoffer Barmen sette inn 1-1 foran det vidåpne VIF-buret.

Etter 52 minutter fikk Deyver Vega spasere på tvers av VIFs sekstenmeter, før han dro til. Ballen trillet i mål via foten til Simon Larsen, bak en utspilt Marcus Sandberg i gjestenes mål.

Åtte minutter før slutt punkterte Steffen Lie Skålevik kampen da han styrte inn 3-1. Men vondt skulle bli til verre da Erik Huseklepp kontret inn 4-1 like før slutt.

- Vi var fantastisk gode til vi scoret. Så ble vi litt feige, redde, kanskje stresset, jeg vet ikke. Og da Brann går opp til 2-1 klarte vi aldri å få tak i kampen igjen. Da hopet de gamle feilene seg opp på nytt. I denne kampen viste vi hvor gode vi kan være, og hvor sårbare vi kan være. To ansikter, sier Rekdal.

Det er kun det ene av dem som kan få VIF ut av problemene.

 1. Les også

  Alfheim-heltens om sin ukjente spissfortid: - Jeg har alltid scoret mye mål

 2. Les også

  Startet for første gang - fikset Tromsø-poeng

 3. Les også

  Jonevret etter surt hjemmetap: - Jeg har vondt av spillerne

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Vålerenga Fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Vålerenga ydmyket av Brann

 2. FOTBALL

  Målshow da Brann knuste Vålerenga

 3. FOTBALL

  Video: Brann-jubelen stilnet på overtid

 4. FOTBALL

  Barmen laget drømmemål, men måtte gå ut til pause

 5. FOTBALL

  Brann-sjefen etter tabbene: - Det er klart det er vondt

 6. FOTBALL

  Grindheim tilbake for Vålerenga - disse starter for Vidar