Fotball

Økt støynivå skal gi United-suksess

1400 fans skal få opp stemningen.

Manchester Uniteds manager David Moyes.
  • NTB

Økt støynivå fra lagets supportere skal kompensere for sviktende form når Manchester United tar imot Real Sociedad i gruppespillet i Champions League onsdag.

Som et stunt blir 1400 av klubbens mest høyrøstede fans flyttet til et område på Old Trafford der lyden bærer best. Her skal de synge det de kan for å dra resten av stadion med seg.

Normalt er dette området forbeholdt bortelagets fans, men denne gangen vil klubben nyttiggjøre seg av den gode akustikken selv.

God start

Manchester United fikk en god start på gruppespillet med 4-2-seier over Leverkusen. Deretter ble det 1-1 borte mot Sjakhtar Donetsk.

United og Donetsk topper gruppe A med fire poeng etter to spilte kamper.

— Jeg føler at vi har en viktig kamp foran oss. Vinner vi denne vil det gi oss en sterk posisjon i gruppen, sier klubbens manager David Moyes til klubbens hjemmeside.

I serien er laget kommet tregt i gang. De er plassert som nummer åtte etter kun tre seirer på åtte forsøk. Sist helg ble det 1-1 mot Southampton.

Økt selvtillit

Real Sociedad har tapt begge sine to første kamper i årets gruppespill under lagets ferske trener Jagoba Arrasate.

Klubbens har hatt den svakeste rekken av kamper i den hjemlige ligaen på to år, men fikk selvtillit med seieren over Valencia i helgen som var.

— Dette gir oss et løft inn mot onsdagens kamp. Det er lettere å gå inn i kampen mot United etter en seier, sa den 35 år gamle treneren.

En gang tidligere har Real Sociedad spilt i England i europacupen. Det skjedde mot Liverpool i UEFA-cupen i sesongen 1975-76. Da scoret John Toshack det første målet for Liverpool. Toshack ble senere trener for baskerlaget Real Sociedad.

(©NTB)

Les mer om

  1. Manchester United
  2. Real Sociedad