Fotball

Tre stolpetreff og feil dommeravgjørelse ga 0-0

Det endte utrolig nok målløst i storkampen mellom Arsenal og Liverpool.

Liverpools Philippe Coutinho hadde to forsøk i stolpen, mens Arsenals Aaron Ramsey (til høyre) ble snytt for scoring.
  • Roar Lyngøy

At det sto 0-0 ved pause på Emirates var nærmest en gåte etter en forrykende 1. omgang. Selv om Arsenal fikk en scoring feilaktig annullert for offside, var det gjestene fra Liverpool som burde ha ledet.

– Vi scoret et korrekt mål, men likevel ble det annullert. Jeg kan ikke gjøre så mye med det. Det er tross alt dommeren som annullerer et gyldig mål. Lik det eller ikke, men sånn er det, sukket Arsenal-manager Arsène Wenger overfor BBC.

Liverpool gikk ut i et forrykende tempo, og allerede etter tre minutter la Christian Benteke ut til Philippe Coutinho som banket ballen i tverrligger.

Feilaktig annullering

Etter åtte minutter var Aaron Ramsey sikker på at han hadde gitt Arsenal-ledelsen da han ble spilt igjennom av Santi Cazorla. Dommeren annullerte for offside, men TV-bildene viste at Ramsey skulle ha fått den godkjent.

Likevel var det altså Liverpool som burde ha ledet ved pause. Etter 39 minutter kom Benteke helt alene, Petr Cech avverget forsøket fra fire meters hold. Dermed fikk Cech en oppreisning etter en svak Arsenal-debut i første hjemmekamp mot West Ham.

Like før pause hadde Coutinho sitt og Liverpools andre stolpeforsøk i omgangen.

– Jeg var glad førsteomgangen endte 0-0, selv om vi fikk et mål annullert. Vi gjorde for mange feil, som ga Liverpool kontringsmuligheter. Redningene var viktige, og det preget kampen. Det ble bedre etter pause, men vi klarte dessverre ikke sett inn det avgjørende målet, lød Cechs oppsummering på TV 2. ## Arsenal-sjanser

Litt roligere ble starten på den andre omgangen, men etter en snau time var det Arsenal sin tur til å ha en ball i stolpen ved Alexis Sanchez.

Etter 69 minutter var det Olivier Giroud sin tur. Franskmannen var plutselig alene i feltet, men skled da han skulle avslutte. Liverpools keeper var med på notene.

Fem minutter før slutt holdt Martin Skrtel på å lage selvmål for Liverpool, men det ble aldri noen mål på Emirates selv om Arsenal hadde et solid trykk.

– Det var et godt poeng. Vi var skuffet over 0-0 til pause, men skal ikke klage over ett poeng, sa Liverpools vikarkaptein James Milner.

Liverpool har fått en god start på sesongen og står med 7 av 9 mulige poeng. Arsenal har fire.

Les også

  1. Dette er John Arne Riises neste klubb

  2. Benzema aviser Arsenal-ryktene

Premier League

SVUTMP
1Chelsea129213042629
2Manchester City128222561926
3Liverpool1274135112425
4West Ham United127232314923
5Arsenal137241517-223
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Premier League
  3. Arsenal FC
  4. Liverpool FC