Henry om kjøpet av «den nye Henry»: - Massiv gambling av United

19 år gamle Anthony Martial har skrevet under på en fireårskontrakt med Manchester United.

Monaco-spiss Anthony Martial ble klar for Manchester United tirsdag kveld.
  • 100% Sport

Martial skal ifølge britiske medier koste hele 459 millioner norske kroner (36 millioner pund). I tillegg spekuleres det i at avtalen kan bli enda dyrere med såkalte tilleggsutbetalinger.

Uansett konkluderer flere britiske medier, som blant andre Daily Mail, med at han nå er verdens dyreste tenåring.

Les også

Bekreftet: United henter tidenes dyreste tenåring

Henry-ros

Den unge franskmannen har av flere eksperter blitt sammenlignet med Arsenal-legenden Thierry Henry. Henry uttalte seg om overgangen til Sky Sports tirsdag.

— Det er en massiv gambling av United, men i dagens marked er det kanskje noe de føler at de må gjøre, sier Henry til kanalen.

LITT SKEPTISK: Thierry Henry, her fra sin andre periode i Arsenal, skryter av landsmannen Anthony Martial, men vet ikke om han kan score mange mål umiddelbart i England.

Han roser Martial for hans kvaliteter som spiller.— Han har stor fart. Jeg så ham spille mot Arsenal i fjorårets mesterliga, og da viste han seg fram. Men kan han score mange mål umiddelbart i England? Det vet jeg ikke. Han har tross alt bare spilt 52 kamper som proff i sin karriere. Han trenger erfaring, sier Henry.

— Det blir spennende å se om han klarer å prestere eller ikke. Lykke til fra meg, fortsetter Arsenal-legenden, som selv bøttet inn mål i England i sin aktive karriere.

Les også

De Gea blir - Real Madrid gir Manchester United all skyld

Fornøyd Van Gaal

Selv gleder Martial seg stort til å komme i gang i sin nye klubb.

— Jeg har alltid ønsket å spille i Premier League, og å bli en del av den største klubben i verden er noe alle unge spillere drømmer om. Nå ser jeg fram til å møte mine nye lagkamerater og å spille for manager Louis van Gaal, som har oppnådd så mye i sin karriere, sier Martial til Uniteds eget nettsted.

Han avviser at presset ligger tungt på ham foran debuten på Old Trafford.

— Jeg føler ikke på presset. Selvfølgelig vet jeg at det hviler et press på meg, men jeg er klar for det, sier unggutten.

Van Gaal er meget tilfreds med å ha franskmannen på plass.

— Anthony er et stort talent med stort potensial. Vi har fulgt ham en stund, og han har utviklet seg veldig i Monaco, sier manageren.

— Jeg er veldig glad for at han nå kommer til Manchester United, og jeg tror dette er den riktige klubben for at han skal fortsette sin utvikling, tilføyde han.

Les også

Diomande til England: - Måtte bare gripe muligheten

Stort talent

Nederlenderen går langt i å love 19-åringen tid til å finne seg til rette på Old Trafford.

— Han har alle forutsetninger for å bli en toppspiller, men vi må gi ham tid til å tilpasse seg de nye omgivelsene og rytmen i Premier League, sier van Gaal.

Martial, som nylig ble tatt ut på det franske A-landslaget for første gang, kom til Lyon som 14-åring. I 2012/2013-sesongen fikk han sine fire første kamper for den franske storklubbens A-lag.

Monaco la så fem millioner euro, tilsvarende rundt 50 millioner norske kroner, på bordet for 17-åringen. Så sent som i juli i år skrev han ny kontrakt med klubben fra fyrstedømmet.

Nå går ferden likevel videre til Old Trafford. (©NTB)