Fotball

Chibuike får trolig sjansen mot TIL

Kan bli etterlengtet opptur for mannen som sørget for poeng mot AaFK.

FÅR SJANSEN: John Chibuike får trolig sjansen mot Tromsø. Foto: Glen Musk

  • Christian Skare Stendal

TRONDHEIM (adressa.no): Mens Tromsø-spillerne trente et par hundre meter borte, gjennomførte Perry og co en rolig trening inne på stadion tirsdag.

Og etter tre kvarters lek med ball, stengte Per Joar Hansen og Bård Wiggen resten av treningen for journalister og publikum – for å finpusse laget til kampen.

Med fire kamper på rad uten seier – to tap og to uavgjort – jakter Perry en seier igjen. Trolig mener han det lar seg best løse ved å ”snu” v-en på midtbanen mot Tromsø, og å spille i en slags 4-2-3-1-formasjon – som RBK gjorde under hele formasjonsøkta mandag.

Det betyr i så fall at John Chibuike, som scoret RBKs andre mål mot AaFK, får en etterlengtet sjanse fra start.

Antakelig på bekostning av Mix, som mandag var sammen med Ole Selnæs i den defensive midtbanerollen, mens Jonas Svensson og Mike Jensen var det andre paret.

Så er det et spørsmål om hvem som tar høyrekanten mot ”Gutan” onsdag.

Borek Dockal startet der mot AaFK, men Tobias Mikkelsen – som har vært i rollen hele sesongen – blir trolig valgt. Han startet der på mandagens trening.

Det samme gjorde også Stefan Strandberg, som virker å være inne i varmen for fullt igjen etter skaden. Det betyr at stopperkollega Per Verner Rønning fort kan bli henvist til benken i morgen.

Nicki Bille Nielsen, som er tilbake etter karantene, synes det er greit med støtte på topp, dersom v-en snus:

— Det er deilig at kampene kommer så tett. Jeg fikk en hel kamp på onsdag, og selv om jeg måtte stå over en kamp er det bare en uke siden forrige gang jeg spilte. Det er deilig at det går så hurtig, sa han mandag – og fortsatte:

  • Begge formasjonene har sine fordeler, men om det ligger en til i midten, gir det meg mer støtte – og vi får mer trøkk sentralt. Mot Brann kom Tarik tett på meg, og det var deilig – og det er selvfølgelig en fordel for en spiss om man har en til rundt seg, sier han.

Antatt lag: Alexander Lund Hansen – Cristian Gamboa, Tore Reginiussen, Stefan Strandberg, Mikael Dorsin – Mike Jensen, Jonas Svensson – Tobias Mikkelsen, John Chibuike, Tarik Elyounoussi – Nicki Bille Nielsen.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien