Fotball

«Nærmer vi oss en ny storhetstid i Kongsvinger?»

KOMMENTAR: Alt kan skje i Kongsvinger!

I fjor spilte de i 2. divisjon. Nå er Kongsvinger klare for semifinale i cupen.
  • Ola Bernhus
    Kommentator, Aftenposten

Kongsvinger-Sandefjord 2-1

Det gikk rykter før sesongen om at det foregikk noe stort på Gjemselund i år. Mange flirte, for et lag som nettopp har rykket opp til 1. divisjon, pleier ikke å plage stor klubbene.

Spesielt ikke et lag fra en såpass liten klubb i en såpass liten by.

Nå må vi likevel spørre om det er en ny storhetstid vi ser i emning på Kongsvinger? Svaret må fortsatt være: Antakelig ikke.

Skepsisen skyldes ikke at det er mangler ved fotballsatsingen i KIL, men at økonomisk slagkraft er blitt enda viktigere enn det var den gangen klubben sopte inn medaljer på 80/90-tallet.

Les også

1.-divisjonslaget Kongsvinger klare for semifinale: - Helt fantastisk

Det var tider!

Aftenpostens sportskommentator, Ola Bernhus.

KIL har vært i semifinale fire ganger før, uten å vinne, og de spilte 1-1 mot Juventus i europacupen. I hvert fall vil ikke det skje igjen, selv om gode tider venter. Kanskje den første cupfinalen.Ingen på dagens Kongsvinger er like markante som Øivind Tomteberget og Even Pellerud var den gangen, men så er det ikke lett å sammenligne heller. Laget er jevnt, har mye teknikk og en stor dose selvtillit etter suksessen i serien.

Ungdom som overrasker

Adem Güven, toppscorer og matchvinner, er mannen de fleste snakker om, men det er ungdommene som overrasker mest.

Det hjalp ikke Sandefjord at de kunne stille med nesten fullt mannskap av tidligere eliteseriespillere. Kongsvinger utlignet forskjellen med mot og innsats – og vant med litt flaks. Seiersmålet til Güven var resultat av hans fart og teknikk, men det skjedde en del rart før ballen lå i nettet.

På dette tidspunktet i kampen hadde Sandefjord overtatt føringen i kampen, og KIL var egentlig litt i knipe.

Les også

Slik var Brutterns beskjed til Solskjær i natt

Bohinens mottrekk

Sandefjord-trener Lars Bohinen tilpasset seg situasjonen og satte inn Peter Kovacs og Abdoulaye Seck, til sammen fire meter, som telefonstolper i angrep. Ikke Bohinen-stil akkurat, men riktig slik situasjonen var. Utligningen skulle tvinges inn.

Det gikk ikke likevel, i en kamp der detaljer og enkeltprestasjoner avgjorde, slik det alltid er i jevne kamper. Blant disse prestasjonene må også de to første målene i kampen nevnes, 1-0 til KIL på heading ved Martin Ellingsen, 1-1 på langskudd av Kevin Larsen.

Var en kvartfinale med to 1.div-lag en nedtur? Absolutt ikke. Det var en gild fotballkamp, der laget med flest målsjanser vant til slutt.

Hør TV 2-kommentatoren gå bananas på direkten i Aftenpodden Sport:

Les mer om

  1. Fotball-NM
  2. Kongsvinger IL