Fotball

Marcus Pedersen hylles av treneren etter ny scoring

— Hvis jeg skulle valgt én spiss i Norge, så hadde jeg valgt Marcus Pedersen, sier Lars Arne Nilsen.

 • Kim Bøyum

Se scoringene fra kampen i vinduet ovenfor

MYRDAL GRESS , Åsane-Brann 2-3: Det er ikke lang tid siden Marcus Pedersen jogget rundt på Nymark og måtte kikke på mens lagkameratene trente. 24-åringen pådro seg en avrivning i det bakre korsbåndet i januar, og har brukt vinter og vår på å trene seg opp igjen.

Brann-spillerne kom sterkt tilbake etter pause. Marcus Pedersen (midten) var svært delaktig i snuoperasjonen. Spissen scoret igjen, hans andre mål på to kamper. Ørjan Deisz

Mot Levanger for to uker siden var Pedersen plutselig tilbake på banen, og den siste uken har han spilt hele tre kamper. Både mot Bryne onsdag og mot Åsane søndag sørget kraftspissen for scoring. Det er ikke mer enn han krever av seg selv.— Jeg ville blitt litt skremt hvis jeg ikke greide å score i 1. divisjon. Da hadde det gått noen tanker i hodet, sier Pedersen.

Les også

Brann snudde kampen på 20 minutter

Raskt tilbake

Likevel tok han ikke det som selvsagt at kampformen var så bra som den har vært.

— Jeg er litt overrasket over at jeg har holdt såpass bra. Det har vært lange måneder, og jeg kjenner fortsatt at det er tyngre enn det er når jeg er i toppform. Men det sitter mye i psyken. Jeg går utpå der og tenker at jeg kan løpe så mye jeg vil.

Les også

Joachim Soltvedt: - Går ikke an å beskrive hvor surt det er

Brann-treneren Lars Arne Nilsen og Åsane-sjef Kjetil Knutsen før kamp. Ørjan Deisz

— Jeg hadde fem treninger for fullt før jeg ble kastet ut i match. Det har gått fort, men for meg har det bare vært positivt. Å få starte flere kamper på rad er eneste veien å komme i matchform igjen. Og så er det godt å få to mål på to kamper, det er en stund siden sist. Om ikke så veldig lenge skal jeg nok være i toppform, sier Pedersen.71 minutter var spilt da spissen dukket opp på rett sted inne i sekstenmeteren. Azar Karadas sørget for at ingen Åsane-forsvarere kom i veien, og Pedersen brukte hodet til å sende ballen i mål.

- En maskin

Brann-trener Lars Arne Nilsen var aldri i tvil om å satse på Marcus Pedersen fra første stund til tross for det lange skadeavbrekket.

— Fordi jeg har sett ham når han er god. Hvis jeg skulle valgt én spiss i Norge, så hadde jeg valgt ham. Ingen andre, sier Larsen kontant.

— Han er en fantastisk spiss og type, han sender et signal. Nå har han spilt tre kamper på en uke, og han springer til krampen tar ham. Det er blitt litt mye nå, men han har i hvert fall kommet gjennom det uten skade.

Og rosen stopper ikke der.

— Marcus er en maskin. I 1. divisjon er han god selv etter å ha vært skadet så lenge. Defensivt jobber han knallhardt og scorer nå i hver kamp i tillegg. Han vil bare bli bedre og bedre, sier Nilsen, som tror Pedersen snart blir å se på et høyere nivå igjen.

Les også

TORE STRAND KOMMENTERER: De utskjeltes revansj

— Vi må sørge for at han kan spille på et høyere nivå med oss i Brann. Det er det som er drømmen, sier treneren og smiler.

- Vond følelse

Han får skryt tilbake fra spissen sin.

— Jeg tror det var viktig for oss å starte litt på scratch igjen. Å få nye tanker inn. Han har greid å få energi inn i gjengen igjen, sier Pedersen.

Søndag så det likevel ut som om oppturen skulle få en brå slutt. Åsane var klart best i første omgang, og ledet fortjent 2-0 til pause.

— Førsteomgangen var den samme krisen som vi har hatt helt tiden. Vi slapp oss ned, og gikk til pause med en vond følelse, sier Pedersen, som sørget for å gi fra seg godt med juling i løpet av lokaloppgjøret.

— Jeg går alltid inn hundre prosent, og når jeg spiller mot folk som er lavere enn meg, skal jeg i hvert fall slå dem i duellene, sier Pedersen.

 1. Les også

  Demidov om pausepraten: - Det var mye bannskap og skjellsord

 2. Les også

  Brann-fans har gjort hærverk på Myrdal

 3. Les også

  De utskjeltes revansj

 4. Les også

  Karadas nyter å være joker igjen

Les mer om

 1. Fotball 1. div
 2. Marcus Pedersen
 3. Åsane Fotball
 4. SK Brann

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Pedersen tror Brann er gode nok til vinne cupen

 2. MENINGER

  Spissbyttet Brann bør si ja til

 3. FOTBALL

  Brann snudde kampen på 20 minutter

 4. FOTBALL

  Barmen sier han er klar for å bli Brann-kaptein

 5. FOTBALL

  Hyller Branns nye spiss: – Blant de beste avslutterne jeg har sett

 6. FOTBALL

  «Nye» Pedersen: - Må være litt villmann, men ikke så mye villmann som før