Fotball

- Molde bedre enn ryktet

Ruben Gabrielsen (23) trodde han skulle flytte ut på «bondelandet». Nå elsker han småbylivet i Molde.

svp://10348?view=rbnett
  • Trond Hustad
    Rbnett

MOLDE: – Her har vi mye moro. Jeg stortrives, sier Ruben Gabrielsen mens han rusler rundt «MFK-huset» i Hans Thiis Møllers gate.

Der bor forsvareren sammen med nigerianeren Daniel Chima Chukwu, ghaneseren John Cofie og de to nye senegaleserne Amidou Diop og Seydina Keita.

Overrasket

Før overgangen fra Lillestrøm i juli var 22-åringen med kamerunsk far og norsk mor spent på hva som ventet i Molde.

— Jeg tenkte jo at det var ute på «bondelandet», at det var litt øde, liksom, sier han med et smil.

— Men når jeg går på trening om morgenen er det masse folk i gatene og på kafeene. Det er et småbyliv som jeg liker. Molde er absolutt bedre enn ryktet sitt, og en mye finere by enn jeg trodde. Før hadde jeg jo bare sett stadion og Seilet, sier Gabrielsen som har bakgrunn fra Kapp, Romsås, Toten og Gjøvik-Lyn.

Kontrakt ut 2017

Inntrykket av Molde Fotballklubb er også bedre enn forventet etter en måned hos sin nye arbeidsgiver. Kontrakta går ut sesongen 2017. – Spillerne er enda bedre skolert enn jeg trodde på forhånd. Det er kvalitet på hver eneste trening. Fysisk kan jeg nok score veldig høyt på testene i Molde. Teknisk trenger jeg litt tid på å bygge meg opp. Alle vil ha ball hele tida og alle er gode med begge beina. Jeg jobber med å tilpasse meg, sier Gabrielsen.

POSITIVT OVERRASKET: Ruben Gabrielsen trives bedre enn han forventet både i Molde og i MFK. Søndag erstatter han Vegard Forren når Aalesund besøker Aker stadion.

Han gleder seg også over at både klubben og spillerne er åpnere enn han forestilte seg.– Alle er veldig hyggelige og sosiale. Mange av spillerne er sammen på fritida. Vi sitter ofte igjen på stadion etter trening og spiller kort på ettermiddagen. Det er koselig.

– Hva gjør du når du ikke spiller eller tenker fotball?

– Du, jeg er en kjedelig type, altså. Jeg gjør ikke noe spesielt. Ser på tv og hører på musikk. Slapper av og tenker på ting og tang. Jeg går gjerne på kafé. Men jeg burde skaffe meg en hobby. Jeg trenger det, sier Gabrielsen.

Erstatter Forren

Søndag spiller Ruben Gabrielsen fra start for Molde. Det er en voksen oppgave å erstatte Vegard Forren i en seriekamp mot Aalesund.

– Jeg er klar og gleder meg til kampen. Jeg har spilt mange derby med Lillestrøm mot Vålerenga tidligere. Det er de morsomste kampene, når mye står på spill. Hvis vi slo Vålerenga, var sesongen redda. Nå handler det om veien mot gullet. Det er bare kult, sier midtstopperen.

Tor Ole Skullerud er trygg på at nykommeren vil takle utfordringa mot Aalesund.

– Jeg har allerede sett at han er klar for laget. Han har hatt noen kamper allerede, og har vist at han er akkurat den spilleren vi trodde at vi kjøpte. Ruben er en veldig god forsvarer med fart og duellkraft. Han er en spiller som vi skal utvikle videre med ball. Men jeg er veldig bekvem med å bruke ham fra start mot Aalesund, sier Skullerud.

Den økonomiske situasjonen i Lillestrøm gjorde klubbvalget enkelt for.

– Jeg trengte å flytte på meg etter fem år i LSK. Jeg er ute av komfortsonen og må prestere mitt beste hver dag, sier Ruben.

svp://10348?view=rbnett

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK