Fotball

Gamst: - Tidenes mest spesielle

<p>Morten Gamst Pedersen om frekkisen mot naborival Wigan i helgen.</p>

Gareth Bale of Tottenham Hotspur and Morten Gamst Pedersen of Blackburn Rovers in action--------------------Kieran McManus / BPIBarclays Premier LeagueBlackburn Rovers v Tottenham Hotspur23 October 2011Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com
  • Marius Vik

En snau time var spilt da Yakubu tuslet ned til cornerflagget og lot som om han ga lærkula en liten berøring. Morten Gamst Pedersen tok en frekkis, tok med seg ballen, og hamret den inn foran Wigan-målet, hvor David Hoilett enkelt kunne dytte den i nettmaskene fra kort hold.

TV-reprisene viser at Blackburn-spissen aldri var nær ballen, men Gamsten insisterer på at han tok med seg ballen i god tro.

— Jeg trodde han hadde vært borti ballen, sier vadsøværingen til Aftenposten.no.

United-parallell

Etter å ha fått studert bildene av episoden innrømmer likevel 30-åringen at det hele ble en nokså spesiell seanse.

— I ettertid er det vel det mest spesielle målet jeg har vært med på. Jeg var faktisk til stede på Old Trafford, sammen med Lars Iver Strand, da Tottenham scoret mot Manchester United, men ikke fikk godkjent målet. Jeg satt på den andre siden av midtbanen, og kunne derfra se at ballen var klart over streken.

Gamst-/Hoilett-scoringen blir behørig omtalt i engelske medier, og Wigan-manager Roberto Martínez kokte etter at målet ble godkjent. Det er likevel ikke første gangen at Gamsten har tatt en slik corner.

- Det var noe vi prøvde en del på i yngre dager. Blant annet var jeg svært nær å score mot Watford i JetCup for TIL. Morten Giæver berørte ballen, jeg tok den og det ble redning på streken.

- Nå venter Luftwaffe

Målet var med på å sikre Blackburn ett poeng i bunnkampen mot Wigan, to mindre enn man egentlig trengte. Gamsten er likevel fornøyd med det ene man fikk med.

— Vi spilte over en omgang med ti mann, og viser styrke som får med oss det ene poenget. Kampen må i tillegg ha vært meget severdig, her var det tidlig mål, sent mål, og en keeper som gikk fra å være ”uheldig” til å bli helt.

- Nå venter Stoke i neste kamp. Selv om de har fire strake tap, blir det tøft – det er jo omtrent som å møte Luftwaffe.

Les også

  1. Dramatikk i Wigan

Les mer om

  1. Engelsk fotball