Ødegaard om møtet med Zlatan: - Møtte rumpa hans et par ganger

Martin Ødegaard spilte en stor kamp for Norge. Men i duellene med Zlatan ble han smågutt.

ta660d36.jpg
  • Kjetil Flygind
Les også

Johansen var best på Norge

Les også

Norge bommet på alt

ULLEVAAL STADION (Aftenposten): Martin Ødegaard (16) leverte nok en god kamp for Norge da nabolandet Sverige var på besøk foran et så godt som fullsatt Ullevaal stadion.

Skapte nok til å vinne

Kampen endte målløst 0-0, men et Norge som hevet seg flere hakk etter pause er grunn til optimisme foran fredagens viktige EM-kvalikkamp mot Aserbajdsjan samme sted. Og Real Madrid-talentet Ødegaard er i rute.

— Jeg føler det var en grei kamp. Kanskje litt typisk treningskamp. Men vi skapte mange sjanser og holdt nullen. Vi skapte faktisk nok til å vinne, men det var greit nok, sier Ødegaard til et samlet pressekorps i intervjusonen på Ullevaal stadion.

Fulgt av landslagets mediesjef Svein Graff, ikledd landslagets blå dress og brune pensko, stoppet han for hver andre meter for å svare på spørsmål. Før han til slutt ble geleidet ut i den ventende spillerbussen.

Fornøyd med seg selv

Men før han forlot pressesonen rakk han å si seg fornøyd med egen innsats.

— Jeg føler jeg har utviklet meg etter overgangen til Real Madrid. Jeg er blitt råere på det jeg har vært god, så jeg har nok blitt en bedre spiller. Jeg følte det gikk greit for min egen del. Jeg fikk ti lnoen gjennomspill som vi kunne ha scoret på, også. Jeg fikk vel vist meg frem ved et par anledninger, så det var vel greit, sier Ødegaard beskjedent.

Han ble belønnet med børskarakter 6 i Aftenposten for sin innsats. Lagkompisene var også fulle av lovord om unggutten. Flere mente de så han hadde blitt bedre siden sist de var samlet med landslaget.

— Det er hyggelig å høre, svarte Ødegaard.

Duellen med Zlatan

Han møtte også Sveriges store stjerne Zlatan Ibrahimovic. Om «duellen» de to i mellom flirer Ødegaard.

- Jeg møtte rumpe hans et par ganger, da var det ikke lett å få tak i ballen. Dette var ikke hans beste landskamp, men man ser jo at han er en verdensklassespiller. Du ser han er god. Det er jo litt spesielt å møte en av verdens beste spillere, medgir Ødegaard.

Kim Källström på den svenske midtbanen sa til Aftenposten søndag at han ikke hadde sett Ødegaard spille. Det fikk han gjort mandag kveld.

— Det er en veldig dyktig og bra spiller. Han har et bra touch, god pasningsfot og overblikk. Teknisk er han også veldig dyktig. Så dette er en spiller Norge kommer til å få glede av i mange år, det er jeg helt sikker på. Og den beste bekreftelsen på det er jo at man ikke tenker på at han er 16 år når du ser han spille. En veldig god spiller, sier Källström til Aftenposten.