Trente med gutta for å bli tøffere fysisk

— Som jente må man ha en rå mentalitet, sier Kolbotns store keepertalent.

TALENT: Kolbotns keeper Aurora Watten Mikalsen.
  • Mette Bugge

SOFIEMYR: Clausenengens kvinnelag rykket ned i tredjedivisjon siste sesong. Det kunne ikke keeper Aurora Watten Mikalsen bli med på.

Derfor valgte målvakten som har stått på alle aldersbestemte landslag fra hun var 15 år, og nå står på U23-landslaget, å ta imot tilbudet fra Kolbotn.

I seriepremièren sto den ferske toppseriespilleren glimrende, og bidro til poengdeling mot selveste LSK. Gjestene fra Lillestrøm har vunnet serie— og cup de to siste årene, og blir av ekspertene regnet som gullfavoritt også denne sesongen, sammen med Avaldsnes.

Mikalsens historie handler om at hun ble tøff ved å spille på G19-laget til Clausenengen og rekruttlaget til Kristiansund. G19-laget vant faktisk serien siste sesong.

— Når man står med gutta går det kjappere, og man blir tøffere fysisk. Som jente må man ha en rå mentalitet, mener Mikalsen.

Hun hadde flere tilbud fra noen av Norges beste kvinnelag, men valgte Kolbotn der Cecilie Berg Hansen er ny hovedtrener.

— Jeg har troen på Kolbotn. Da jeg snakket med Cecilie fikk jeg beskjed om at de skulle få inn en god keepertrener. Det virket som om de hadde en fornuftig plan, sier den grønnkledde.

Les også

Her redder storscoreren serieåpningen for Ørn

Gir alt for Kolbotn

Solveig Gulbrandsen, som ble vraket på landslaget, men som både er spiller og assistenttrener i Kolbotn, mener keeperen har flere styrker.

— Hun har en bra fot, og er også veldig dyktig til å dirigere, sier veteranen, som selv bare må konstatere at landslagstrener Roger Finjord ikke har bruk for henne.

— Derfor betyr det alt å gjøre det bra med Kolbotn denne sesongen, sier hun.

Gjør hverandre gode

Trener Berg Hansen har en stall med 13 spillere under 20 år. Og hun fremhever at A-laget ikke bare har én, men to gode keepere.

— Aurora og Siiri (Vilhelmiina Valimaa) dannet er meget bra keeperpar og gjør hverandre gode.

Kampen bar litt preg av serieåpningen, men Kolbotn tok regjerende seriemester fra Lillestrøm på sengen. En rask kontring og vips hadde Cecilie Liane scoret etter bare seks minutter.

SOLID: Kolbotns keeper hadde mange fine redninger, som her foran føttene på Lillestrøms Ingrid Moe Wold.

Ikke før i det 65. minutt klarte gjestene å utligne ved Sherida Spitse, og på overtid hadde faktisk Kolbotn den største sjansen til å ta alle poengene. Lillestrøms keeper rykket ut, kom ut av balanse og Tonje Pedersen kunne egentlig bare satt ballen i det åpne målet, men skjøt i keeperhøyde.Akkurat da gikk Lillestrøms trener Monica Knudsen ned på knærne av fortvilelse.

Les også

Norge ute av topp ti på kvinnenes FIFA-ranking

Les også

Se opp for denne keeperen i 2016

Straffe eller ikke

— Vi burde hatt en straffe, sa Knudsen, og siket til en episode tidlig i første omgang, der Isabell Herlovsen så ut til å bli felt. Men Mikalsen bedyret at hun ikke engang var nær henne, og det ble heller ikke blåst.

IKKE STRAFFE: Keeper Aurora Watten Mikalsen mente da også at hun ikke var nær landslagsspiss Isabell Herlovsen.

— Herlovsen er rutinert, sier Kolbotns keeper smilende.Lillestrøms målvakt Cecile Fiskerstrand kom fra to år i Stabæk til Oppegård-gjengen. Hun er opprinnelig fra Ålesund-området, og samme 1996-årgang som Mikalsen. De to kjenner hverandre godt, og har hatt en sunn konkurranse på yngre landslag i alle år. I dag spiller Fiskerstrand på A-landslaget.

Nettopp gode keeperemner har Norge tradisjon for, og begge leverte i serieåpningen.

Selv om det ikke var eliteseriekamper på herresiden, var det tynt på kvinnenes sesongdebut. 1656 tilskuere på de seks første kampene, gir et snitt på 276. Kvinnene sliter med publikumstekke.